Dijamanti kao nov trend u mobilnom dizajnu

Mobilni telefoni sa „fashion“ dizajnom uvek privlače pažnju korisnika, posebno ženske populacije. Verovatno su vam poznate još uvek aktuelne „nokije“ 7500 i 7900 Prism, napravljene s motivima koji podsećaju na kristal dijamanta. Sony Ericsson se pridružio Nokiji i sa sličnim motivom lansirao svoj najnoviji model.
Sony Ericsson-ov model u znaku dijamanta nosi oznaku Z555. Na američkom tržištu pojaviće se kao Sony Ericsson Z555a, a na ostalim tržištima kao Sony Ericsson Z555i. Kod ovog modela najatraktivniji je upravo dizajn – prelep i ekskluzivan, pa se po ovoj dimenziji Z555 može u potpunosti uvrstiti u statusne modele. Međutim, ono što se krije iza atraktivne spoljašnjosti nije u istoj meri ekskluzivno; pre bi se moglo reći da je ovaj mobilni telefon prosečnih karakteristika.
Sony Ericsson Z555 je preklopni model srednje veličine (95 grama). Ponuđen je u dve boje – tamne poput crnog dijamanta (Diamond Black) i takozvane prljavoroze (Dusted Rose). Namenjen je GSM mobilnim mrežama (900, 1800 i 1900 MHz), a prenos podataka obavlja se GPRS i EDGE tehnologijama. Kao što se može zaključiti, podrška za 3G i 3,5G tehnologije je izostavljena, što mu znatno umanjuje aktuelnost. Napaja se baterijama koje obezbeđuju sedam sati razgovora ili 12 dana rada u „stand by“ režimu.
Ekran ovog telefona je s dijagonalom 1,9 inča i rezolucijom 176 x 220 piksela, dok je ukupan broj boja njegovog kolor ekrana 262.000. Ugrađena kamera je skromne rezolucije – 1,3 megapiksela. Pored toga, telefon ima FM radio, multimedijalni plejer, podršku za bežičnu stereo Bluetooth tehnologiju i mogućnost proširenja memorijskog prostora microSD memorijskom karticom. Sve to svrstava ga u mobilne telefone s prosečnim, ali solidnim karakteristikama.
Još jedna zanimljivost krasi ovaj model. To je Sony Ericsson-ova tehnologija „Gesture Control“, koja omogućava upravljanje nekim funkcijama telefona jednostavno pokretom ruke (mahanjem) ispred njega. Na primer, ako se aktivira alarm, treba samo mahnuti rukom preko telefona i on će se isključiti. Na isti način on će prepoznati pokret rukom i prekinuti reprodukciju muzike (sam preći na opciju „mute“). Ovaj, u svakom slučaju zanimljiv model, na raznim tržištima širom sveta očekuje se do kraja prvog kvartala ove godine (po zasad nepoznatoj ceni).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dijamntimobilnimobilni telefonisony eriksontelefonz555
Komentari (0)
Dodaj komentar