Formiran Poslovni Internet konzorcijum

Novoformirani Poslovni Internet konzorcijum (Bussiness Internet Consortium, BIC), obrazovan od predstavnika vodećih softverskih i hardverskih kuća (Computer Associates, IBM, Intel, Microsoft, SAP i još 25 manjih kompanija) baviće se povećanjem interoperabilnosti između bussiness-to-bussiness (B2B) tehnologija navedenih proizvođača i poslednje je u nizu radnih tela osnovanih od strane informatičke industrije i namenjenih problematici poslovanja preko Interneta.

U tu grupu spadaju još i Biz Talk, delo Microsoft-a, CommerceNet, Oasis, nastao sa podrškom IBM-a, Novell-a, Oracle-a i Sun-a, kao i RosettaNet, obrazovana da predlaže zajedničke B2B standarde, naročite one koje su vezane za Extensible Markup Language (XML). Konzorcijum uključuje i glavne klijente velikih B2B proizvođača, kao što su Charles Schwab i Ford, što nagoveštava da bi predložena rešenja vrlo brzo trebalo da pronalaze svoj put do praktične primene.

Osim za predlaganje standarda i najpoželjnijih rešenja, grupa će, takođe, služiti kao savetodavno telo za poslovne strategije koje uključuju B2B tehnologije. Ukoliko bi se dozvolilo nekontrolisano “razmnožavanje” međusobno konkurentskih kompanija i standarda, poslovne kompanije i proizvođači B2B aplikacija mogli bi se naći pred “ili-ili” izborom, koji bi vrlo lako mogao završiti u ćorsokaku uzajamno nesaobraznih tehnologija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kompjuteri
Komentari (0)
Dodaj komentar