GSM tabakera

Kinezi (i ne samo oni) vole mobilne telefone. Ali, i pored štetnosti i globalne kampanje protiv pušenja i cigareta, oni (i ne samo oni) vole i cigarete. Zašto se onda te dve ljubavi ne bi spojile u jednu?
Ovo pitanje postavila je kineska kompanija Zhongguan Technology (Suzhou) Company i napravila jedinstven uređaj – mobilni telefon koji istovremeno služi kao tabakera. Odolevajući opštoj kampanji protiv pušenja, ova kompanija je svoj proizvod prikazala krajem marta. Iako je od tada proteklo nekoliko meseci, ova ideja zbog svoje originalnosti nije izgubila na zanimljivosti.
Mobilni telefon koji je kineskoj kompaniji poslužio za realizaciju te neobične ideje nosi oznaku XYW 3838. Napravljen je u kombinaciji crvene i zlatne boje, pa odmah skreće pažnju svojim dizajnom. Njegove dimenzije su 92 x 56 x 24 mm, a težina 72 grama. Prednji deo telefona je potpuno uobičajena kombinacija kolor ekrana i tastature.
Sve dimenzije ovog telefona, osim debljine, uklapaju se u standardnu veličinu savremenih telefona. Ona je iz razumljivih razloga dvostruko veća od prosečne debljine mobilnog telefona. Naime, sa zadnje strane, iza baterije za napajanje, nalazi se prostor u koji se mogu smestiti cigarete. Prema Internet izvorima, tu može stati sedam cigareta, mada se na nekim stranicama navodi da ih može biti i deset (uostalom, nisu sve cigarete istih dimenzija).
Pored ove neobične namene, kao podrške štetnom poroku svojih korisnika, kineska kompanija je svom modelu dala uobičajene funkcije i karakteristike svojstvene savremenim mobilnim telefonima. On ima ugrađenu kameru za snimanje fotografija i video inserata sa skromnim rezolucijom 300.000 piksela, kao i ugrađen MP3 plejer za audio zabavu svojih korisnika. Na njemu postoji i memorijski slot za karticu microSD formata radi proširenja memorijskog prostora telefona.
U svakom slučaju, nemojte se iznenaditi ako neko od vaših poznanika ili prijatelja iz mobilnog telefona izvadi cigaretu i zapali je. Mada, kako predstavnici kineske kompanije kažu, prostor za cigarete može poslužiti i u mnogo bezazlenije namene – na primer, za žvakaće gume. Ma šta se stavilo unutra, telefon košta oko 150 dolara, a uz njega gratis ide – šta bi drugo nego upaljač.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gsmkinamobilnimobilni telefonitabakeratelefon
Komentari (0)
Dodaj komentar