Hoće li Internet zameniti televiziju?

Britanska kompanija Forbidden Technology je razvila softver koji će dramatično poboljšati kvalitet videa na Internetu. Posle objave rezultata do kojih su došli, vrednost njihovih deonica na tržištu je uvećana za čitavih 28%, što govori u prilog tvrdnji da je u pitanju veoma veliko i važno unapređenje postojećih tehnologija.

Neki komentari su išli i korak dalje i nazvali njihovo rešenje revolucionarnim, a njihov softver sredstvom pomoću koga će Internet polako zauzimati mesto televizije. Reč je o tehnologiji koja omogućuje da se video materijali televizijskog kvaliteta po prvi put mogu prenositi preko standardnih modemskih veza.

Do sada su video-snimci na Internetu, kada su u pitanju modemske veze, bili jako slabog kvaliteta, a broj slika u praksi ni izdaleka nije bio 25 u sekundi, što je TV kvalitet. Novim softverom se postiže upravo to, a izvršni direktor britanske kompanije, Stephen Streater, tvrdi da će ovakvo rešenje započeti proces kojim će Internet zauzeti mesto televizije.

„Prednosti su očigledne“, kaže on, „za razliku od TV-programa, na Internetu nismo ograničeni rasporedom emitovanja, već možemo da slobodno biramo kada ćemo da odgledamo neki program ili emisiju.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kompjuteri
Komentari (0)
Dodaj komentar