HP xw9400 Six-Core AMD Opteron 2400: radna stanica sa šest procesora

Radna stanica HP xw9400 idealna je za najsloženije aplikacije za radne stanice namenjene korišćenju u inženjeringu, kreiranju 3D digitalnog sadržaja, naftnoj industriji i nauci. Pomenuta radna stanica koristi snagu novih procesora AMD Opteron kako bi povećala produktivnost, posebno u slučajevima multi-thread aplikacija, kao i okruženja u kojem se obavlja više procesa istovremeno. Zahvaljujući ugrađenim tehničkim prednostima HP-ovih izuzetno kvalitetno podešenih radnih stanica, radna stanica HP xw9400 može da funkcioniše s dva procesora AMD Opteron sa šest jezgara, što ukupno čini 12 jezgara, od kojih svaki pruža do 34 odsto bolje performanse po vatu u poređenju s prethodnom generacijom procesora s četiri jezgra.
"HP shvata pod kakvim se velikim pritiskom nalaze korisnici kada u što kraćem vremenu pokušavaju da ostvare što veću efikasnost", ističe Džef Vud (Jeff Wood), direktor HP-ovog odeljenja Worldwide Marketing, zaduženog za radne stanice. "Pružajući im najekstremnije kombinacije tehnologija, do 12 jezgara u jednoj radnoj stanici, HP nastavlja da donosi korisnicima vrhunska tehnološka rešenja". Tehnologija AMD HyperTransport 3.0 (HT3) povećava brzine međupovezivanja sa 2 gigatransfera u sekundi (GT/s) na maksimalnih 4,8 GT/s, zbog čega ceo sistem pruža vrhunske performanse. Pored toga, radna stanica HP xw9400 može se konfigurisati s grafičkim akceleratorom za 3D radne stanice ATI FirePro V7750.
"Procesori AMD Opteron sa šest jezgara mogu se pohvaliti vrhunskim rezultatima i performansama, kao i nepostojanjem bilo kakvih kompromisa na proizvodnoj liniji", rekao je Džon Fruhe (John Fruehe), direktor odeljenja za razvoj poslovanja AMD-ovog ogranka Server Workstation Business. "Zajedno s procesorom AMD Opteron sa šest jezgara, kao i s grafičkim ubrzivačem za 3D radne stanice ATI FirePro V7750, moćna radna stanica HP xw9400 korisnicima pruža optimalnu kombinaciju računarskih performansi i vrhunskih grafičkih mogućnosti".
Radna stanica HP xw9400 nalazi se u registru EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool – alat za ocenu proizvoda na osnovu kriterijuma vezanih za zaštitu okoline), i to u najvišoj mogućoj kategoriji proizvoda, onoj "zlatnoj". Za svaku od HP-ovih radnih stanica važi to da se može reciklirati preko 90 odsto njihove ukupne mase. Uz to, sve dolaze s postoljem dizajniranim za brzu i jednostavnu ručnu nadogradnju. Radna stanica HP xw9400 opremljena je i izvorom napajanja koje nosi sertifikat 80 plus, što znači da je puno efikasniji od standardnog izvora napajanja, jer smanjuje ukupnu potrošnju energije i količinu toplote koju emituje u okolinu. Cena radne stanice HP xw9400 zavisi od odabrane konfiguracije, a početna cena u SAD je 1.899 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

amdhpkompjuteriopteronsix corexw9400
Komentari (0)
Dodaj komentar