HTC P3600i

Ako želimo da opišemo HTC-ov kompaktni 3G komunikator P3600i, najlakše i najkraće je uporediti ga s modelom TyTN, samo bez tastature. Ta dva uređaja hardverski su skoro identična, ali je HTC P3600i ipak kompaktniji, pa je ovim modelom kompanija HTC doskočila problemima kratkog veka baterije i ekrana nečitljivog na suncu.
Kod uređaja HTC P3600i spoljašnjost i atraktivan dizajn u potpunosti održavaju naprednost njegove unutrašnjosti. Zbog svojih jednostavnih, ali pažljivo oblikovanih i zaobljenih linija, kao i materijala i boje HTC P3600i izgleda kao skoro idealan pratilac Apple-ovih prenosnih računara iz serije MacBook. Istovremeno odiše elegancijom i konzervativnošću, a ujedno je moderan i izrazito atraktivan. Model se nudi u crnoj i beloj boji.
Jedina mana dizajna ovog modela jeste njegov glatki finiš, zbog kojeg ćete imati potrebu da ga često čistite od otisaka prstiju. S modelom P3600i HTC je uspeo da pronađe zlatnu sredinu između nedovoljnog broja hardverskih kontrola i njihovog prevelikog broja. Uz četvorosmerni rocker, crvenu i zelenu slušalicu, soft button i tastere za pokretanje menija Start i taster na gornjoj ploči uređaja nećete pronaći nijedan drugi suvišan taster. Izbačeni su tasteri za pokretanje messaging aplikacije i Internet Explorer-a, kao i asimetrično smešten taster za uspostavljanje video poziva.
U uređaj je ugrađena izuzetno kvalitetna kamera od 2 MP. Senzor kamere postavljen je na zadnju stranu uređaja i ima 2 miliona piksela. Nažalost, P3600i nije opremljen LED blicem, što je veliki nedostatak za jedan moderan uređaj ovog tipa. Kvalitet slike je zadovoljavajući. Kako i doliči jednom punokrvnom 3G uređaju, s prednje strane P3600i u gornjem desnom uglu nalazi se još jedna kamera VGA rezolucije. Ova kamera namenjena je isključivo videofoniji. Do nje je moguće doći aplikacijom Camera. Za snimanje autoportreta nije potrebno koristiti zadnju kameru.
Uređaj pokreće Samsungov (Samsung) procesor. Takt je za uređaj ovog tipa prilično visok, 400 MHz. Ova karakteristika daje modelu P3600i prilično veliku prednost nad konkurencijom. Količina memorije slična je drugim HTC-ovim modelima ove klase (64 MB DDR SDRAM-a, 128 MB flash ROM-a). Tu je i slot za memorijske kartice miniSD.
Uređaj ima i relativno uobičajen, ali ipak impresivan set bežičnih tehnologija za povezivanje: WLAN 802.11b/g, IrDA, kao i Bluetooth u verziji 2.0. P3600i je 3G uređaj koji ima i podršku za UMTS i videofoniju, ali i najnoviji 3,5G standard, HSDPA, zahvaljujući kojem se u pokrivenim područjima mogu dostići brzine prenosa ekvivalentne prosečnim ADSL priključcima ili čak više od njih.
Ako zaglavite negde gde nema UMTS ili HSDPA pokrivenosti, tu je i podrška za EDGE, zahvaljujući kojoj ćete ipak moći da surfujete Internetom i skidate mejlove pristojnom brzinom. Podrška za GSM mrežu je quad-band tipa, a podrška za WCDMA mrežu tri-band. Model HTC P3600i opremljen je baterijom od 1.500 mAh i očigledno bolje barata potrošnjom električne energije. Sasvim lako izvući će oko tri dana upotrebe srednjeg intenziteta, što se može smatrati pristojnim za uređaje klase poslovnih smartphone i komunikatora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

applehtchtc p3600imacbookmobilni telefonip3600isamsungtytn
Komentari (0)
Dodaj komentar