IBM razvio Small Business Suite za Linux

U nastojanju da pojača razvojne mogućnosti Linux-a za potrebe manjih kompanija, IBM je u ponedeljak i formalno objavio svoj serverski zasnovan paket Small Business Suite za Linux.

Paket sadrži aplikacije i alatke koje korisnicima i razvojnim inženjerima treba da olakšaju pronalaženje rešenja za slanje poruka i saradnju tokom rada, razvoj sajtova na web-u i upravljanje podacima.

Za cenu od 500 dolara, dobija se paket koji sadrži DB2 Universal Database 7, Websphere Application Server Standard Edition 3 i Lotus Domino 5.04. Tu su još i Websphere Homepage Builder, IBM Suites Installer, Webshpere Studio i Domino Designer.

“Smatramo da naš paket sadrži tri najtraženija servera – za baze, e-poštu i web aplikacije”, poručio je Skot Hendi, direktor IBM-ovog odeljenja za Linux.

Manje firme mogu da dobiju licencu prema kojoj će svitu moći da koristi 100 korisnika po organizaciji. Licence namenjene pojedinačnim korisnicima koštaće 90 dolara.

Nedavna istraživanja kompanije International Data Corporation (IDC) pokazuju da oko 48 posto svih Linux servera pripada manjim kompanijama. IDC izveštava da su u 1999. kompanije sa stotinu ili manje zaposlenih registrovale 1,3 miliona novih serverskiht instalacija.

Paket se nalazi na lokaciji www.ShopIBM.com i ima podršku vodećih Linux platformi kao što su Red Hat, Caldera Systems, SuSE Linux i TurboLinux.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kompjuteri
Komentari (0)
Dodaj komentar