Internet Explorer – Proširenje AutoComplete liste

U slučaju da krstareći Internetom naiđete na neku zanimljivu lokaciju, najbolje rešenje je da je smestite u „Favorites“ listu – folder. Na taj način se osiguravate, da kada kasnije ponovo sednete za računar, nećete morati da se prisećate tačne adrese. Pored ovog, ako niste zabeležili URL u favorite, imate na raspolaganju Explorer-ovu opciju „AutoComplete“. Sa ovom opcijom dovoljno će biti da ukucate i nepotpunu adresu, na primer ukoliko ste već posećivali Internet Krstaricu (kada ste prvi put morali da ukucate celu adresu), biće dovoljno počnete sa unosom: „krs…“, a Explorer će izbaciti asocijativnu listu predloga iz memorije. Ova opcija će „upamtiti“ i ponuditi samo adrese koje pripadaju: .com, .net, .org i .edu domenu. Ali ne brinite ovu listu možemo proširiti, i to nama najinteresantnijim domenima (poddomenima), a to su: .yu, .co.yu, .cg.yu itd.

Proširenje liste vršimo preko promena u Windows Registry bazi:

  • Pokrenite Registry editor izborom „Start> Run“, te ukucavanjem „regedit“ i pritiskanjem tastera Enter.
  • U levom oknu, preko stabla dođite do ključa: „HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftInternetInternet ExplorerMainUrlTemplate“.
  • U desnom oknu videćete četiri postojeća, gorespomenuta ključa. Kliknite desnim tasterom u desno okno i izaberite „New> String Value“. Pojaviće se nova vrednost koju ćete preimenovati u redni broj koji sledi, a to je pet – 5.
  • Kliknite dostruko na instancu „5“ i dijalogu „Edit string“, u polje „Value data“ unesite:
    www.%s.co.yu
Na ovaj način ste u AutoComplete opciju uključili još jedan domen (odnosno poddomen). Ako želite, dodajte i ostale instance da bi olakšali sebi, i što manje koristili tastaturu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

rad na kompjuteru
Komentari (0)
Dodaj komentar