Internet Oskari

Međunarodna akademija digitalnih nauka i umetnosti (International Academy of Digital Arts and Sciences) jeste organizacija posvećena unapređenju Interneta, u tehnološkom i kreativnom smislu. Njen cilj je okupljanje profesionalaca iz najrazličitijih oblasti, koji podstiču razvoj interaktivnosti i Interneta kao medija budućnosti.

Među više od 350 članova Akademije, nalaze se i imena kao što su reditelj Frensis Ford Kopola (Francis Ford Coppola), pevačica Bjork (Bjork), kreator serije „Simpsonovi“ Met Groning (Matt Groening), predsednik kompanije Oracle Leri Elison (Larry Ellison), kao i brojni pisci i novinari koji rade u listovima The New York Times, Wired, Forbes, Details, Fast Company, Elle, The Los Angeles Times, Vibe…

U cilju dalje profesionalizacije i unapređenja Interneta, Akademija je pokrenula takmičenje The Webby Awards, koje je 18. jula održano po peti put. Webby Awards su dodeljene u 30 kategorija, na osnovu glasova članova Akademije. Pored ovih, postoje i People“s Choice nagrade, za koje su glasali sami surferi.

Korisni linkovi:

  • International Academy of Digital Arts and Sciences
  • The Webby Awards

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • kompjuteri
    Komentari (0)
    Dodaj komentar