Izložba fotografija održana na kineskoj svemirskoj stanici

Specijalna izložba fotografija iz svemira organizovana je na kineskoj svemirskoj stanici Tiangong koja kruži oko 400 km iznad Zemlje, kao novogodišnji poklon za Prolećni festival.

Astronauti Šendžou-15 Fei Junlong, Deng Kingming i Džang Lu prikazali su 21 fotografiju kineske svemirske stanice u orbiti snimljenu sa Zemlje, sa različitim sjajnim trenucima i iz jedinstvenih uglova, prenosi Sinhua.

Fotografije su bile među onima prikupljenim iz različitih izvora u projektu pod nazivom „Globalni objektiv na Tiangongu“ koji je počeo u novembru 2021. Projekat je privukao široku pažnju profesionalnih fotografa, entuzijasta astronomije, svemirskih profesionalaca i mladih, nastalo je više od 10.000 fotografija koje prikazuju Kinesku svemirska stanica u akciji.

Fotografije prikazane u svemirskoj stanici Tiangong lansirane su zajedno sa misijom Šendžou-15 29. novembra prošle godine.

Misija Šendžou-15 ima za cilj da završi poslednju fazu izgradnje svemirske stanice i započne prvu fazu njene primene i razvoja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar