Ja i moja mačka čitamo Time

Da li se možda sećate edicije knjiga za decu „Izaberi svoju avanturu“? U pitanju je bio prvi primer interaktivnosti kod štampanih medija, gde se priča odvijala zavisno od vas i vašeg izbora u kome će se pravcu i kako nastaviti avantura. U međuvremenu, „interaktivno“ jer postala „magična“ reč, koja predstavlja vrlinu medija na koji se primenjuje. Interaktivna televizija, interaktivni sajtovi, interaktivni filmovi… Uskoro, i interaktivni časopisi.

Magazin Time je prvi koji će novi princip uvesti i na područje štampanih medija. Naime, u junu će se pojaviti prvo interaktivno izdanje ovog časopisa – čitaoci će u jednoj ruci držati Time, a u drugoj uređaj koji nosi naziv :CueCat (na slici). Reč je o ručnom skeneru koji se povezuje na PC ili Mackintosh, a koji omogućava da web-linkove koji su odštampani u tekstovima, direktno posetite jednostavnim prevlačenjem uređaja preko njih – slično čitaču cena u supermarketima.

Uređaj je razvila kompanija Digital Convergence iz Dalasa, SAD, a u planu je i verzija :KeyCat, koja će biti veličine ključa i, samim tim, još zgodnija za korišćenje. Magazin Time, u ovom trenutku deli besplatne primerke uređaja, a među zemljama u koje su spremni da ga pošalju se nalazi i „Serbia“.

Iza projekta TimeInteractive stoji želja da se ugođaj čitaoca obogati i dodatnim, multimedijalnim sadržajima koji su dostupni na sajtu TimeInteractive.com. Recimo, čitate tekst novom albumu XY. U tekstu je link koji vas vodi na stranicu sa snimljenim intervujuom zvezde i novinara Time-a. Upotrebom :CueCat-a, potrebno je samo par sekundi da se nađete na toj lokaciji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kompjuteri
Komentari (0)
Dodaj komentar