Još ravniji, još lakši, još tanji, još veći

Sony SuperSlim monitori najnovije generacije su još lakši, tanji i veći od svojih prethodnika, a odlikuju se i većom oštrinom prikaza slike.

SuperSlim monitori visoke rezolucije sa mogućnošću za horizontalan ili vertikalan prikaz su nova verzija ravnih ekrana koje je japanski gigant komercijalne eletronike prvi put proizveo još 1997. godine i uspeo da ih prodaje kao informacione displeje za sajmove, kao delove velikih videozidova na sportskim borilištima i u konferencijskim sobama većih kompanija, te kao deo kućnih bioskopa bogatijih pojedinaca.

Vidljiva dijagonala novih SuperSlim monitora koji se, zasad, proizvode u dve boje, plavosivoj i srebrnosivoj, iznosi 42 inča ili 105 centimetara.

Rezolucija je 1024 x 1024 tačke, što pruža oštru sliku čak i pri uglu posmatranja od 160 stepeni.

Prikaz se može prilagoditi sa standardnog odnosa 4:3, koji je dobar za prezentacije, na široki ekran sa odnosom 16:9, što je idealno za DVD zapis.

SuperSlim monitor je opremljen i konverterom signala tako da se jednostavno prebacuje sa rezolucije dovoljne za kompjuter na visoke rezolucije potrebne za prikaz filmova.

Novi monitor debeo je samo 8 cm, a težak oko 33 kg.

Pored monitora, paket podrazumeva i daljinski upravljač, a od mnogobrojnih dodatnih funkcija najinteresantnije je izdvojiti kalibrator boja i 20 načina memorisanja podataka.

SuperSlim monitor košta svega 7.999 američkih dolara i može se kupiti kod službenih Sony-jevih zastupnika, kao i preko Interneta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kompjuteri
Komentari (0)
Dodaj komentar