Kako brzo rashladiti automobil tokom ovih vrelina?

Sesti u pakleno vruć automobil ne samo da je vrlo neugodno, već može biti i opasno za zdravlje.

Imali klima uređaj ili ne, ovaj trik pomoći će vam da automobil koji je stajao na suncu rashladite za otprilike deset sekundi, piše 24sata.

Oni koji su isprobali ovu metodu kažu da spušta temperaturu u vozilu za 10-tak stupnjeva. Sve što treba uraditi je:

– Spustiti prozor na suvozačevoj strani i zatvoriti vrata

– Vozačeva vrata otvarati i zatvarati

Takođe, dobro je na sedišta, posebno ako su kožna, staviti neki pamučni materijal (staru majicu, peškir…) – tako će biti lakše da se sedne na njih jer neće biti toliko vruća.

Volan je dobro zaokrenuti u stranu kod parkiranja, tako će, kad se vratite i stavite u početni položaj, najvažniji deo (gde su vam dlanovi) biti hladan.

Uz to, pre napuštanja automobila, na menjač stavite neku navlaku, može i stara čarapa, pa ni on neće biti toliko vruć kada ponovo sednete za volan.

Uz to, prilikom parkiranja auta dobra ideja je ostaviti malčice otvorene prednje prozore kako bi vazduh stalno cirkulisao.

(N1 Zagreb)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilirashladiti automobil
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Ljuba

    Nije loše koncipirano, dobri su saveti… samo, poslednji „savet“ – prilikom parkiranja ostaviti prednje prozore „malčice“ otvorene.! NIKAKO, pišem iz jedne evropske države gde je STROGO Zakonom zabranjeno na parkiranom automobilu držati „malčice“ otvorene prozore, jer u slučaju krađe, oštećenja, ni jedan osiguravajući zavod ne odgovara za učinjenu štetu., uz to, ako vas Lokalna Policija „uhvati“ sa otvorenim prozorima – kazne su prilično visoke.