Kina podstiče inovacije u zelenoj tehnologiji

Kina je objavila plan implementacije koji treba da unapredi tržišno orijentisan sistem inovacija zelene tehnologije, kako bi se podstakla vitalnost inovacija.

Plan, koji su zajednički objavili Nacionalna komisija za razvoj i reformu i Ministarstvo nauke i tehnologije, ima za cilj da ojača vodeću ulogu kompanija u inovacijama, da unapredi tržišni mehanizam za transformaciju i primenu zelene tehnologije i stvori okruženje u kojem sve vrste inovatora mogu da napreduju u uslovima poboljšane i efikasnije saradnje između preduzeća, univerziteta i istraživačkih instituta.

Prema tom planu, Kina će do 2025. godine dodatno poboljšati svoj tržišno orijentisan sistem inovacija zelene tehnologije, postižući snažniju podršku inovacija zelene tehnologije za zeleni razvoj sa niskim sadržajem ugljenika u Kini, prenosi Sinhua.

Biće realizovan niz osnovnih i originalnih inovacija zelene tehnologije, dok će se trgovina zelenim tehnologijama dodatno standardizovati.

Plan takođe naglašava optimizaciju metoda za ocenjivanje zelene tehnologije, jačanje fiskalne i finansijske podrške i zaštitu intelektualne svojine za razvoj zelene tehnologije, kao i proširenje međunarodne saradnje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar