Komunikacija kao prioritet: Sanyo SCP-3200

Pod parolom „keep in touch with the Sanyo SCP-3200“ Sprint je ponudio nov model mobilnog telefona za svakodnevnu široku upotrebu. Brzo komuniciranje na razne proverene mobilne načine i povezanost s poznatim i nepoznatim osobama širom sveta njegov su prioritetan zadatak. Ponuđen je po sasvim prihvatljivoj ceni za nove modele – 199,99 dolara ili samo 49,99 dolara u dvogodišnjoj pretplati za usluge ovog operatera.
Sanyo SCP-3200 je naslednik prethodnog modela – 3100, ovog japanskog proizvođača. Uz izvesne modifikacije (dodat Bluetooth, modifikovan TFT displej, interna antena) novi model se pojavljuje u tri atraktivne boje – crnoj, plavoj i ružičastoj. To je preklopni model s dimenzijama 89 x 46 x 20 mm i težinom 96 grama. Njegov spoljni LCD displej je monohromatski, s rezolucijom 96 x 32 piksela, ali se otvaranjem pojavljuje glavni TFT kolor displej sa 65.000 boja i rezolucijom 128 x 160 piksela. Telefon se napaja litijum-jonskim baterijama kapaciteta 920 mAh, koje omogućavaju neprekidno trajanje razgovora 228 minuta (3,8 sati). Ima ugrađenu antenu za prijem signala mobilnih mreža CDMA 850 i 1900 megaherca.
Kao što rekosmo na početku, povezanost je prioritet ovog modela. Pored klasičnog komuniciranja razgovorom (uz sve mogućnosti organizacije kontakata karakteristične za savremene mobilne telefone) i slanja i prijema poruka, ovaj telefon nudi i atraktivnu mogućnost povezanosti Internetom radi pretraživanja web stranica (WAP 2.0), prijema i slanja elektronske pošte. Bluetooth veza omogućava bežično komuniciranje s drugim uređajima, a USB priključak povezivanje s računarom radi razmene sadržaja. Novi modeli telefona ne mogu se zamisliti bez ugrađenog digitalnog fotoaparata. U ovom slučaju to je VGA kamera rezolucije tri megapiksela (640 x 480). Telefon ima ugrađen i vrlo kvalitetan spikerfon.
Interna memorija ovog telefona je četiri megabajta. Imenik može da zapamti 500 brojeva, pri čemu se jednom imenu može priključiti sedam različitih brojeva. Za glasovne poruke može se napraviti 30 unosa. Telefon je mali i simpatičnog izgleda, dopada se deci, pa će se najverovatnije često naći u rukama malih vlasnika. Zbog te mogućnosti dodata mu je još jedna korisna opcija – Parental controls. Ona omogućava kontrolu dužine dečjeg razgovora od strane roditelja, kao i vremena pristupa Internetu kako se prepaid uplata ne bi potrošila za tren ili na kraju meseca pojavili astronomski postpaid računi. U svakom slučaju, generalni je zaključak da se kupovinom ovog telefona može po razumnoj ceni doći do novog modela simpatičnog izgleda i standardnog kvaliteta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bluetoothinternetkomunikacijamobilnimobilni telefonisanyo scp-3200sprinttelefon
Komentari (0)
Dodaj komentar