Krenite na put sa Nokia navigatorom

Finska Nokia i dalje je proizvođač broj jedan u svetu mobilnih telefona. Njeni modeli namenjeni su svim segmentima tržišta. S obzirom na sve popularniju satelitsku GPS navigaciju kao jednu od opcija pemetnih mobilnih telefona, Nokia je napravila sopstvenu navigacionu aplikaciju i lansirala je u modelu N95. Pokazalo se da se ta aplikacija, koja se može instalirati na bilo koji od Nokijinih pametnih mobilnih telefona, ne može pohvaliti dovoljno dobrim kvalitetom (kao i slične aplikacije drugih proizvođača mobilnih telefona na Symbian platformi).
Mnogo sadržajniju navigaciju Nokia nudi u svom novom navigatoru – Nokia 6110. To je pametan mobilni telefon s dimenzijama 101 x 49 x 20 mm i težinom 125 grama. Napravljen je s elegantnim kliznim dizajnom i velikim TFT ekranom dijagonale 2,2 inča. Ekran je kvalitetan, s punim kolorom (16 miliona boja) i QVGA rezolucijom (240 x 320 piksela). Napravljen je od plastike visokog sjaja. S leve strane je slot za memorijsku karticu microSD radi proširenja internog memorijskog prostora od 40 megabajta. Tu se nalazi i MyOwn taster, koji se po želji može programirati za pokretanje izabrane aplikacije, dok za GPS navigaciju postoji poseban taster za direktan pristup.
Najvažnija funkcija pametnog mobilnog telefona Nokia 6110 je GPS navigacija. Za njeno obavljanje u telefon je ugrađen odgovarajući GPS čipset, a softver je originalan. Nokia ga je razvila u saradnji s kompanijama Route 66 (proizvođač navigacionog softvera) i NAVITEQ (proizvođač mapa za GPS navigaciju). Tako je nastala aplikacija Nokia navigator, koja se može pohvaliti vrlo intuitivnim korisničkim interfejsom. Podržava sve opcije GPS navigacije – određivanje optimalne rute, proračun, unos odabranih tačaka na ruti koje su od interesa za korisnika, a data je i opcija korišćenja navigacije kada se korisnik nalazi u šetnji, planinarenju i pešačenju druge vrste.
Sve to se obavlja vrlo brzo. Lociranje pozicije korisnika obavlja se za nekoliko sekundi, a proračun rute još brže. Pored ove najvažnije funkcije, Nokia 6110 se odlikuje i ostalim naprednim karakteristikama pametnih mobilnih telefona pogodnim za poslovnu primenu. Podržava sve opsege GSM mreže, UMTS (3G) i HSDPA tehnologije. Poslovne aplikacije, kao što su Quick Office, Adobe PDF Viewer, web browser i druge idealne su za poslovne korisnike koji se vrlo često nalaze na putu na nepoznatim prostorima. Uz to, ovaj telefon ne zaostaje ni po multimedijalnim karakteristikama – ima ugrađen audio/video plejer, FM radio, CMOS kameru s rezolucijom dva megapiksela i mnoge druge komponente.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

6110gpsmobilnimobilni telefoninavigacijanavigatornokiatelefon
Komentari (0)
Dodaj komentar