„Leteći“ mobilni – lagan, lep, a jeftin

Ime britanske kompanije Fly Mobile kod nas je potpuno nepoznato široj javnosti. Čak i u britanskoj javnosti to je potpuno nov brend. Međutim, to se ne može reći za Rusiju, u kojoj je ova kompanija dosad prodala oko 1,2 miliona mobilnih uređaja. Možda se upravo zbog toga ona opredelila za proizvodnju jeftinijih mobilnih telefona namenjenih „širokom narodnim masama“. Takav telefon je i njen najnovji model – Fly Mobile SL600. On se odlikuje izuzetno povoljnim odnosom kvaliteta i cene, pri čemu mu se na dizajnu i izgledu zaista ništa ne može osporiti.
Na prvi pogled ovaj mobilni telefon po dizajnu jako podseća na Samsung-ove klizne modele, najviše na model Samsung D500. Tek kada se dobro zagleda, primećuju se razlike i specifičnosti ovog novog proizvođača. One ukazuju na zaista elegantan i atraktivan dizajn mobilnog telefona, koji je istovremeno i vrlo lagan (dimenzije su mu 94 x 48 x 15 mm, a težina 81 gram). Iako pomalo deluje plastično (drugo se ne može očekivati od modela njegove klase), izgleda vrlo elegantno u tamnoj (crnoj) boji. Ponuda sadrži još dve kombinacije boja (crnu i ružičastu, srebrnu i sivu).
Fly Mobile SL600 je mobilni telefon za tri opsega GSM mreže (800, 1.800 i 1.900 MHz) i s podrškom za prenos podataka GPRS tehnologijom. Ekran mu je kolor TFT LCD sa 262.000 boja i rezolucijom 176 x 220 piksela. U odnosu na standardnu rezoluciju ekrana aktuelnih mobilnih telefona (240 x 320 piksela) ovako mala rezolucija je ustupak radi postizanja niže cene uređaja. S druge strane, ugrađena kamera rezolucije dva megapiksela, s blicem i mogućnošću smimanja više fotografija pri jednom okidanju (MultiShot) potpuno su u rangu mnogo skupljih telefona.
Pored toga, Fly Mobile SL600 ima ugrađen multimedijalni plejer s podrškom za formate MP3, MP4, AAC, 3GP i WAV, zatim FM radio, Bluetooth tehnologiju i mogućnost proširenja memorije microSD memorijskom karticom. Na tržištu bi trebalo da se pojavi u trećem kvartalu ove godine po ceni koja će, kako je najavljeno, biti niža od 60 funti. Za početak startovaće u matičnoj Velikoj Britaniji, a zatim će biti lansiran i na drugim područjima po ceni koja se neće bitno razlikovati od navedene.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

fly mobilejeftinmobilnimobilni telefonitelefon
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Jelena Đ

    Koliko možemo verovati kvalitetu tog proizvoda, s obzirom na to da je cena niska, a firma potpuno nepoznata?

  • Marija Dameski

    Sviđa mi se članak. Naravno, zdrava konkurencija nije na odmet.