LG GW300

Može se primetiti da se na tržištu pojavljuje sve veći broj modela sa QWERTY tastaturama. I LG je dokazao da ide u korak s modernom tehnologijom i trendom, ponudivši tržištu model LG GW300. Dizajn ovog uređaja uveliko podseća na smartphone telefone kompanije BlackBerry ili modele Nokia E63/E71.
LG GW300 izrađen je od plastike visokog kvaliteta. Prijatna je na dodir, ali nije otporna na ogrebotine. Što se tiče kvaliteta izrade, svi delovi odlično pristaju jedan uz drugi. Dimenzije ovog mobilnog uređaja su standardne kada je reč o ovom obliku mobilnog telefona – 115,5 x 64 x 12,75 mm, a težak je samo 100 grama. Pored težine, iznenađuje i mala debljina telefona. Glatke površine osiguravaju prijatan osećaj prilikom upotrebe telefona, što je veoma važna činjenica.
S leve strane uređaja pri dnu se nalazi slot za memorijske kartice. Uređaj podržava microSD kartice, a otvor je prekriven plastičnim zatvaračem koji je povezan s kućištem. S iste strane, samo malo više oko sredine, nalazi se dvostruki taster za regulaciju jačine zvuka. Taster je malih dimenzija, ali je rad s njim veoma lak, pri čemu je takođe dosta lako pronaći ga tokom razgovora i prilagoditi jačinu zvuka. S donje strane uređaja nema nikakvih elemenata, ali se s gornje nalazi standardni microUSB konektor prekriven plastičnim zatvaračem, kao i standardni 3,5 mm audio priključak. Nema nikakvih zamerki na lokaciju ovih konektora pošto im se može lako prići, pri čemu ne ometaju jedan drugog. Sa zadnje strane telefona nalaze se zvučnik koji omogućava reprodukciju melodija i drugih zvukova, malo ogledalo za fotografisanje portreta, kao i sočivo 2MP kamere koja je blago uvučena u kućište telefona.
LG GW300 ima velik, horizontalno smešten 2,4-inčni QVGA ekran (320×240 piksela) TFT tehnologije, koji ima mogućnost prikazivanja do 262.144 boje. Ekran može da prikaže do pet linija teksta, dok se tri reda čuvaju za servisne informacije. U delu za podešavanje ekrana možete podesiti veličinu slova, bez uticaja na količinu informacija, a korisnik na raspolaganju ima četiri opcije: mala, srednja, velika i jako velika slova.
Tastatura telefona izrađena je od plastike i podeljena na dva dela – navigacionu jedinicu i QWERTY tastaturu. Navigacioni tasteri su izuzetno veliki, dobro raspoređeni i odličnog izgleda. Prilikom rada s njima pritiskanje pogrešnog tastera je skoro nemoguće. Tastatura je slična onoj koja je prisutna kod modela smartphone Nokia E63. Pozadinsko osvetljenje je prosečne jačine, podjednako raspoređeno čitavom površinom ekrana pa su svi simboli na njemu jasni i čitljivi. Slova na tasterima istaknuta su srebrnom bojom na crnoj pozadini i vidljiva su i bez osvetljenja, dok brojevi nisu tako vidljivi pošto su obojeni belom bojom na srebrnoj pozadini, pa ih je ponekad teško razlikovati.
Uređaj koristi Li-Ion bateriju kapaciteta 900 mAh. Prema navodima proizvođača, ona može osigurati 40 sati rada u režimu mirovanja i do pet sati razgovora. Kada povežete telefon s računarom, dostupna je interna i eksterna memorija bez potrebe za instaliranjem dodatnih drajvera, dok se veza ostvaruje putem USB 2.0 konekcije. Količina interne memorije je mala i iznosi samo 14,6 MB, ali se može povećati korišćenjem microSD memorijskih kartica veličine do 16 GB. Kada povežete uređaj s računarom, imate dva režima rada, Mass Storage (režim pristupa memoriji) i PC Suite (režim sinhronizacije).
U telefon je ugrađena kamera od 2 MP bez autofokusa koja može da snima fotografije u rezoluciji 1600×1200 piksela. Uređaj ima mogućnost snimanja fotografija u sledećim rezolucijama: 320×240, 640×480, 1280×960 i 1600×1200. Kvalitet fotografija je prilično loš. Dobre fotografije mogu se dobiti samo prilikom snimanja pri dnevnoj svetlosti. Moguće je snimati video klipove, ali samo u veoma niskoj rezoluciji od 176×144 piksela, tako da video klipovi nastali na ovom telefonu nisu pogodni za gledanje ni na jednom drugom uređaju. Telefon ima Bluetooth verziju 2.1 sa EDR-om koji omogućuje povezivanje uređaja s drugim telefonima ili personalnim računarom radi prenosa podataka.
Mobilni telefon LG GW300 je veoma interesantan ako uporedimo njegovu ciljnu populaciju i funkcije koje nam on omogućava. Negativne strane ovog uređaja su relativno kratko vreme trajanja baterije, nedostatak LED blica i izuzetno loš kvalitet video klipova. Kada su u pitanju pozitivne strane ovog uređaja, treba spomenuti prisutnost standardnog 3,5 mm audio priključka, napredne multitasking mogućnosti, lako dostupnu i kvalitetnu tastaturu. Cena mu je oko 150 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

baterijablackberrybluetoothe63e71ekrankameralglg gw300mobilni telefoninokiaqwertysmartphonetastaturatft
Komentari (0)
Dodaj komentar