Ljubav preko internet žice

 

Kada se govori o ponašanju i navikama surfera, najčešće se ističu njihove omiljene akcije na Mreži, pri čemu prednjače: korišćenje elektronske pošte, pretraživanje, chat, skidanje programa i MP3 fajlova, pronalaženje i čitanje vesti… Ovoj listi bi trebalo dodati i pronalaženje partnera, bilo da je u pitanju avantura, ili namera samca/samice da „stanu na ludi kamen“.

Agencija Nielsen//NetRatings je, tokom avgusta, vršila ispitivanja na ovu temu, na uzorku koji je obuhvatio 70.000 korisnika u SAD-u, i još 155.000 korisnika Interneta širom sveta. Prema njihovim rezultatima, online pronalaženje i upoznavanje partnera se pokazalo kao izuzetno popularno, pri čemu se ističu četiri sajta koja pružaju ovakvu vrstu usluge. U avgustu je najveći broj posetilaca zabeležio najstariji sajt ove vrste – Match.com – koji je privukao 2 miliona posetilaca. Iza njega je CupidJunction.com, sa više od 1,3 miliona, a slede Kiss.com (1,2 miliona) i FriendFinder.com (više od milion posetilaca).

Rezultati ukazuju na povećanje popularnosti u odnosu na ranije godine, što svedoči o činjenici da se oglasi lične prirode iz štampanih medija sve više sele na Mrežu, a pomenuti sajtovi/servisi privlače sve više usamljenih osoba koje traže svoju „drugu polovinu“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kompjuteri
Komentari (0)
Dodaj komentar