Logitec-ov univerzalni daljinski upravljač

U našim dnevnim sobama sve je više različitih uređaja namenjenih kućnoj zabavi. S obzirom na to da se svakim od njih upravlja daljinskim upravljačem, i broj daljinaca sve je veći, a konfuzija oko izbora pravog u datom trenutku sve češća. Zato bi idealno rešenje za jednostavan pristup brojnim uređajima bio univerzalni daljinski upravljač. Među kompanijama koje proizvode takve uređaje je i Logitec (poznat po kompjuterskim miševima i tastaturama).
Linija univerzalnih daljinskih upravljača ove kompanije naziva se Harmony, a najnoviji uređaj te linije je Harmony One. On je već zabeležio uspešan nastup na Sajmu potrošačke elektronike CES 2008 u Las Vegasu. Na toj manifestaciji proglašen je najboljim i najinovativnijim uređajem u kategoriji pribora za uređaje kućne zabave (Best of Innovations in Home-Enterainment Accessories). Njegov dizajn i funkcionalnost ovu nagradu u potpunosti zaslužuju. Pritiskom na samo jedan taster može se automatski pristupati uređajima različite vrste. On podržava upravljanje za oko 225.000 uređaja, koje proizvodi oko 5.000 proizvođača. Pružena je i potpuna „online“ podrška za proširenje te liste novim uređajima.
Harmony One može se pohvaliti i vrlo privlačnim dizajnom. Napravljen je sa srebrnosivom osnovom, a tasteri i ostali detalji su u crnoj boji. Ono što je za daljince neobično je kolor ekran dijagonale 2,2 inča. Preko njega touch screen opcijom se pristupa upravljanju TV uređajima, DVD plejerima, audio uređajima, igračkim konzolama i drugim uređajima koji se mogu naći u kućnom okruženju. Ispod ekrana nalazi se ukupno 40 tastera, koji su podeljeni u četiri grupe – brojeve, tastere za upravljanje DVD uređajima, navigacione četvorosmerne tastere za izbor kanala i podešavanje intenziteta zvuka i taster za pristup meniju.
Radi dopunjavanja baterija uz ovaj daljinski upravljač ide i postolje, takođe lepo dizajnirano. Korisnički interfejs je vrlo pristupačan i intuitivan. Za gledanje DVD-a, na primer, treba samo pritisnuti taster „Watch a DVD“. Tehnologija Smart State omogućava praćenje uključenja i isključenja svih uređaja i odgovarajuća podešavanja, a korisniku obezbeđuje lak prelaz s jednog sadržaja na drugi. Ovaj atraktivno dizajniran i koristan uređaj (i, naravno, njemu slični drugi univerzalni daljinski upravljači) uskoro će postati nezamenljivi u savremenim domovima. Harmony One košta oko 250 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

daljinski upravjackompjuterilogitectehnikauniverzalni
Komentari (0)
Dodaj komentar