Logitech Illuminated Keyboard

Logitech Illuminated Keyboard spada u retke tastature s pozadinskim osvetljenjem koje nisu namenjene prevashodno igračima. U stvari, izgledom a i cenom jasno ukazuje na to da se radi o uređaju iz poslovnog segmenta Logitech-ove ponude koji se ističe elegancijom i neverovatno tankim profilom. S uvučenim nožicama Logitech Illuminated Keyboard debela je samo 9,3 mm, što, barem na prvi pogled, ne uliva preterano poverenje u sam proizvod, jer obično s tankim tastaturama ide i kratak hod tastera i osećaj koji se ima kao prilikom kucanja na prenosnim računarima. Onima koji nisu probali savetujemo da i ne pokušavaju, osim ako ih baš nevolja na to ne natera.
Prema službenim podacima proizvođača, hod tastera na Illuminated Keyboard-u je 3,2 mm, dok je kod prenosnih računara 2,2 mm. Mehanika tastera napravljena je tako da se sila pritiska ravnomerno prenosi bez obzira na to da li smo pritisnuli samu ivicu tastera ili centar, a Logitech to zove "PerfectStroke Tehchnology". Iza zvučnog imena "tehnologije" kriju se dobre vođice koje daju dobar osećaj pri kucanju. Tastatura je otežana i dodatnim "tegovima", tako da uprkos vitkom dizajnu nije lagana i odlično leži na stolu, bez ikakvog klizanja i pomeranja.
Ono po čemu je tastatura dobila ime Illuminated je, naravno, pozadinsko svetlo ispod tastera. Umesto plavog kao kod G15, Illuminated koristi potpuno belo svetlo u četiri jačine koje minimalno svetli u prostoru mimo tastera, a jako dobro osvetljava natpise na tasterima, koji čak i ne izgledaju kao da su osvetljeni, već kao da su napravljeni od svetleće bele boje. Ovo daje jako dobru čitljivost tastature noću bez paljenja bilo kakvog stonog ili glavnog svetla, a danju se čak i ne primećuje da je ispod tipki upaljeno svetlo.
Svi tasteri su pune veličine, a postoji set dodatnih "multimedijalnih" tastera i narandžasti FN taster, kojim za svaku od funkcijskih tastera u redu aktiviramo dodatnu funkciju. Njih možemo programirati uz pomoć priloženih Logitech-ovih drajvera. Jedini taster koji nedostaje (kako kome) je Scroll Lock, koji je ionako beskoristan, i Logitech je s punim pravom odlučio da ga izbaci s tastature.
Ovo je pre svega dobra, tiha, malo premekana, ali vrlo kvalitetna tastatura koja zaista omogućava noćno kucanje bez paljenja svetla. S cenom od oko 100 evra nije baš ni jeftina, ali Logitech Illuminated Keyboard je i namenjena onima koji vole da se hvale svojim računarom i svim dodacima za njega, tako da je to donekle i opravdano.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

illuminated keyboardkompjuterilogitechtastatura
Komentari (0)
Dodaj komentar