Logitech-ov novi miš za mobilne računare

Najpoznatiji proizvođač kompjuterskih miševa u svetu – kompanija Logitech, predstavila je najnoviju tehnologiju bežičnih miševa namenjenih primeni uz mobilne notebook i laptop računare. Tehnologija se zasniva na korišćenju dvostrukog lasera, što daje mnogo bolju preciznost u odnosu na konvencionalne metode. Novi model zasnovan na toj tehnologiji naziva se Logitech V400 Laser Cordless. Pored toga, on se odlikuje kompaktnošću, malom težinom i velikim dometom komunikacije s računarom.

Ovaj Logitech-ov bežični model prilagođen je korišćenju u najrazličitijim uslovima (u kući, kancelariji, konferencijskoj sali, na putovanjima po urbanoj sredini ili izletima u prirodu). Ima pojačan gumeni okvir koji mu u svim tim uslovima obezbeđuje zaštitu od udaraca i oštećenja. Lagan je i jednostavan za transport, pa se može reći da predstavlja jedan od najizdržljivijih modela kompjuterskih miševa na tržištu.

Glavna osobenost ovog modela je dvostruka laserska tehnologija, koja mu omogućava funkcionisanje na različitim podlogama. Ovu tehnologiju kompanija Logitech realizovala je u saradnji s kompanijom Philips Laser Sensors, a zasniva se na Philips-ovoj Twin-Eye Laser tehnologiji. Koristi dva lasera za otkrivanje mikroskopskih varijacija (promena) na površini.

Za razliku od većine optičkih i laserskih modela miševa, koji tehnologiju praćenja obavljaju fotografisanjem površine na kojoj rade, u ovom slučaju meri se promena frekvencije odbijene svetlosti pri pomeranju senzora u različitim smerovima i s različitim brzinama. Laserski sistem je vrlo malih dimenzija i smešta se u kućište miša, a sama laserska svetlost gotovo je nevidljiva i potpuno bezbedna.

Kompletno pakovanje obuhvata, pored miša, mikrorisiver za bežičnu komunikaciju, jednu AA bateriju, CD sa softverom i uputstvo za rukovanje. Bežična komunikacija obavlja se na frekvenciji 2,4 gigaherca, što je mnogo pogodnije od standardnih miševa s komuniciranjem na 27 megaherca. Veza je na taj način kvalitetnija, mogućnost smetnji (zbog interferencije sa WiFi ili drugim bežičnim vezama) znatno manja, a rastojanje od računara može biti do deset metara.

Logitech V400 se izrađuje u dve kombinacije boja – sivoj s crnim detaljima i srebrnoj s narandžastim detaljima. Ima standardni točkić za skrolovanje i zumiranje, ali i još jedan dodatni točkić u uglu za listanje stranica. Takođe, ima i svetlosni indikator statusa baterije kako korisnik ne bi bio neprijatno iznenađen pražnjenjem baterije dok se nalazi na putu. Kada je punjenje baterije pri kraju, ta indikacija svetli treperavo crvenom bojom. Na kraju, još samo podatak o ceni – ona iznosi oko 55 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kompjuteri
Komentari (0)
Dodaj komentar