Matić: Srbija će nastaviti da ulaže u razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić poručila je danas povodom Medjunarodnog dana telekomunikacija i informacionog društva da će Srbija nastaviti da ulaže u razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija zarad bolje budućnosti društva i napredne Srbije.

Matić je podsetila da je Vlada Srbije prošle godine u svojila Strategiju za razvoj informacionog društva i informacione bezbednosti do 2026. godine.

Ona je istakla da će Srbija nastaviti da razvija i propise i projekte u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija kako bi se iskoristili tehnološka ekspanzija za naprednu Srbiju, rast društva i celokupne ekonomije.

Povodom ovogodišnje teme Medjunarodnog dana telekomunikacija i informacionog društva „Digitalne tehnologije za starije osobe i zdravo starenje“ ministarka je istakla da ravnomerna generacijska prisutnost u digitalnom društvu doprinosi otklanjanju starosne diskriminacije i kvalitetnijem životu pojedinaca i da je ovogodišnja kampanja za digitalnu bezbednost posvećena povezivanju najmladjih i najstarijih generacija.

„Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pokrenulo je Program razvoja širokopojasnog pristupa i sprovodi projekat izgradnje širokopojasne infrastrukture u ruralnim predelima. Naš cilj je da svi gradjani u Srbiji, uključujući i naše najstarije sugradjane, imaju jednake uslove za život i rad“, poručila je Matić, saopštio je njen kabinet.

Svetski dan telekomunikacija i informacionog društva ustanovljen je 1969. godine, 17. maja, na dan formiranja Medjunarodne unije za telekomunikacije u Parizu (International Telecommunication Union – ITU) i potpisivanja prve Medjunarodne telegrafske konvencije 1865. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar