Memorijski štapići by Sony

Sony-jev plan da što pre proširi tržište za svoj Memorijski štapić (Memory Stick) – s pukog pohranjivanja podataka na druge vrste upotrebe dobio je novi zamah predstavljanjem serije prototipova raznih uređaja.

Navigacijski pretraživač (GSP tracker), modul za digitalni fotoaparat i čitač otisaka prstiju novi su Sony proizvodi koji će se koristiti memorijskim štapićima, mada su usklađeni i sa Ethernet i Bluetooth mrežnim tehnologijama.

Za sada, Memory Stick ima svoje mesto na tržištu personalnih računara i digitalnih pomoćnika (PDA – Personal Digital Assistant), ali su ga drugi proizvođači informatičke opreme uglavnom ignorisali. Za njih je memorijski štapić samo još jedna vrsta medija za skladištenje podataka. Zato se Sony nada da će proširivanjem funkcionalnosti Memory Stick-a, kao uređaja sa širokim mogućnostima povezivanja na razne periferije i umrežavanja, povećati njegov tržišni udeo.

Novi Sony-jevi proizvodi kompatibilni sa memorijskim štapićima pojaviće se u prodaji tokom druge polovine sledeće godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kompjuteri
Komentari (0)
Dodaj komentar