Microsoft i Lego na zajedničkom poslu

Sporazum postignut između kompanija Lego i Microsoft mogao bi predstavljati nagoveštaj puta kojim će gigant iz Redmonda krenuti u nameri da privuče nove klijente u okviru svojih projekata MSN i Xbox. Lego bi, naime, u celu priču sa Xbox-om i Microsoft-ovim bavljenjem kompjuterskim igrama i decom uopšte, trebalo da unese malo više “child-friendly” duha, s obzirom da je na Zapadu u jeku kampanja protiv nasilja u medijima, kojom nisu zaobiđene ni video igre za računare ili konzole, kojima se na teret stavlja velika količina nasilja i krvi u njima.

Ljude sa našeg podneblja, kojima je Lego uglavnom poznat po raznobojnim, modularnim, plastičnim kockicama od kojih deca (a bogami i odrasli) prave sve i svašta, možda će začuditi ovakva odluka. Objašnjenje leži u činjenici da je Lego poslednjih godina, u vreme ekspanzije digitalizacije i Interneta, svoj proizvodni program proširio i na proizvodnju igračaka i igara zasnovanih na kompjuterskoj tehnologiji. Najpoznatiji njihov proizvod te vrste je Mindstorms, koji deci omogućava da dizajniraju i programiraju prave robote!

Prema odredbama ovog ugovora, sadržaj sa zaštitnim znakom “Lego” biće dostupan na delu MSN-a namenjenom deci, Lego proizvodi prodavaće se preko MSN eShop-a, a Lego će, “zauzvrat”, koristiti Windows Media tehnologiju u svojim proizvodima (poput Lego Studios linije) i biti idejni tvorac igara za Xbox (isti posao već rade za PC, Nintendo i PlayStation). Za pristup sadržajima na svom web sajtu, Lego će koristiti verziju MS-ovog softvera za identifikaciju Microsoft Passport i .net tehnologiju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kompjuteri
Komentari (0)
Dodaj komentar