Microsoft ukida telefonsku tehničku podršku

Počevši od 14. septembra, za kad je zakazana zvanična promocija Windows Me, nove verzije Microsoft-ovog operativnog sistema za kućnu upotrebu, Microsoft ukida dosadašnji sistem besplatne telefonske tehničke podrške (trenutno, podrška za Office je besplatna neograničeno dugo, a za Windows prvih 90 dana posle instalacije).

Novim načinom pružanja pomoći korisnicima predviđeno je da se besplatna pomoć za Office 97 i 2000, Windows 98 i Windows 2000 može korisnicima pružiti telefonom samo za prva dva problema, ili „incidenta“, kako ih Microsoft naziva. Naravno, „incident“ može zahtevati i više poziva, ali se računa kao jedan sve dok se problem ne reši. Besplatna pomoć za Windows 95 i Office 95 biće ukinuta i zamenjena modelom u kojem se pomoć plaća.

Kada se iskoriste besplatni pozivi, telefonska podrška će korisnika koštati 35 dolara po „incidentu“. Predstavnik Microsoft-a je naglasio da će korisnici plaćati „samo 35 dolara sve dok se incident ne reši“, mada u javnosti postoje, ranijim Microsoft-ovim postupcima sasvim potkrepljene, ozbiljne sumnje u to.

Sve ovo kompanija je preduzela kako bi korisnike preusmerila na korišćenje sajta www.microsoft.com/support, koji bi trebalo da zameni telefonsku službu podrške. U fiskalnoj 2000. godini, ovoj lokaciji je pristupljeno oko 140 miliona puta, a Microsoft očekuje da bi u fiskalnoj 2001. ona mogla da premaši 200 miliona poseta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kompjuteri
Komentari (0)
Dodaj komentar