Mobilna „kupina“

Japanski Vodafone ponudio je tržištu još jedan mobilni telefon iz svoje serije „kupina“. Novi model je Blackberry 8800. Prepoznatljivog je dizajna, taman poput voća čiji naziv nosi, pametan i izuzetno funkcionalan. Predstavlja pravo rešenje za poslovne korisnike, ali i za one kojima su zabava i bogate komunikacione mogućnosti prioritet pri izboru mobilnog telefona.
Blackberry 8800 je GSM mobilni telefon koji podržava četiri opsega (band-a) ovih mobilnih mreža – 850, 900, 1800 i 1900 megaherca. Podržava i EDGE i GPRS standard za paketski prenos podataka, a ima ugrađen i GPS modul za određivanje lokacije i satelitsku GPS navigaciju. Pri navigaciji koristi posebno kreiranu kolekciju Blackberry mapa.
Njegov dizajn je, kao što je na početku rečeno, prepoznatljiv. Telefon je smešten u tamno kućište, s kvalitetnim ekranom rezolucije 320 x 240 piksela i 65.000 boja. Ispod ekrana je prava QWERTY tastatura, sa standardnim tasterima i navigacionim točkićem za skrolovanje po meniju ovog izuzetno pametnog i sofisticiranog modela. Njegova ukupna težina je 134 g, a dimenzije 114 x 66 x 14 mm.
Za poslovnu primenu modela Blackberry 8800 značajan je kvalitet ekrana, koji je odličan za gledanje web strana, fotografija i drugih sadržaja. Dokumenta se mogu čitati isto kao na uređajima većih ekrana (na primer, džepnim računarima – PDA uređajima). Podržava pregled dokumenata u Word-u, Excel-u, PowerPoint-u, Corel Word Perfect-u i Adobe PDF-u. Prisustvo organajzera, kalkulatora, to-do liste, elektronske pošte i mogućnost pristupa Internetu upotpunjuju kvalitet poslovne primene.
Onima kojima je zabava prioritet Blackberry 8800 pruža dovoljno mobilnih igara, mogućnost pristupa Internetu preko HTML browser-a i preuzimanje atraktivnih audio i video sadržaja. Medija plejer omogućava njihovu reprodukciju solidnog kvaliteta. Za korišćenje telefona u automobilu, pri šetnji i sličnim uslovima ponuđena je handsfree varijanta razgovora preko Bluetooth 2.0 veze između slušalica i telefona.
Pored ovih mogućnosti, Blackberry 8800 ima USB 2.0 port za povezivanje s računarom i razmenu sadržaja. Sadržaji se pamte u internoj memoriji od 16 megabajta (SRAM) i na 64 megabajta fleš memorije, uz mogućnost dodatnog proširenja MicroSD karticom preko odgovarajućeg slota. Sve ovo ne bi moglo funkcionisati bez napajanja – baterija. One su u ovom slučaju standardne litijum-jonske, a obezbeđuju razgovor u trajanju od pet sati ili 530 sati rada u stand by režimu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

blackberrykomunikacijamobilnimobilni telefonitelefonvodafone
Komentari (0)
Dodaj komentar