Mobilni prevodi i priča umesto svog vlasnika

Pitanje o tome da li volite putovanja u strane zemlje je potpuno izlišno. Izazov druženja s nepoznatim predelima i ljudima uživo ne može se uporediti ni sa kojim drugim načinom komunikacije i zabave. Međutim, to može biti nepotpuno i čak neprijatno ako ne znate nijedan od stranih jezika kojim biste mogli da ostvarite komunikaciju s ljudima.
Ne brinite zbog toga, vaš mobilni vam može pomoći u tome i u takvim prilikama govoriti umesto vas. Nemojte misliti da on treba da bude neki poseban mobilni, sa specijalno ugrađenim komponentama. To može biti, kao što rekosmo, vaš mobilni, a jedini uslov koji treba da ispuni je podrška za Java (J2ME) platformu i da ima dovoljno memorijskog prostora da se na njemu smesti jedna softverska aplikacija (oko 800 kilobajta). Dobra vest je da tu aplikaciju možete potpuno besplatno preuzeti s Interneta i zatim koristiti koliko god i gde god želite.
Ova korisna aplikacija nosi naziv Mobile Phone Talking Phrasebook. Izdavač je Coolgorilla, kompanija koja je formirana 2005. godine. Počela je s izradom aplikacija za Apple-ov iPod, a zatim je svoj resor proširila i drugim mobilnim uređajima. U početku su to bile aplikacije u vidu muzičkih i filmskih kvizova i igara. Veliku popularnost stekla je pomenutom aplikacijom (Mobile Phone Talking Phrasebook), koja spada u kategoriju rečnika i prevodilaca. Ona se potpuno besplatno može preuzeti sa sajta kompanije pomoću računara  ili pomoću mobilnog telefona.
Aplikacija se može preuzeti na šest različitih jezika – francuskom, nemačkom, italijanskom, grčkom, španskom i portugalskom. Fajlovi za svaki jezik preuzimaju se posebno, a njihova veličina kreće se od 750 do 795 kilobajta. Posle toga se može otpočeti s njegovim korišćenjem. Nađete li se na bilo kom prostoru govornog područja navedenih jezika, jednostavno aktivirajte mobilni i pustite ga da odabrane fraze govori umesto vas (uobičajena pitanja u hotelima, restoranima, u saobraćaju, muzeju ili gde god želite). Pomenimo još da je ova aplikacija besplatna za sve zainteresovane korisnike zahvaljujući podršci britanske turističke agencije LastMinute.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

aplikacijecoolgorillamobile phone talking phrasebookmobilnimobilni telefoniprevodjenjetelefon
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Dragan Gvozdenović

    Da li se podrazumeva da svi znamo engleski, kad nije na spisku jezika? Pozdrav