Mobilni telefon ili digitalni fotoaparat?

Kojoj od ove dve vrste uređaja pripada novi Sony Ericsson K850 Cyber-shot teško je u prvom trenutku odrediti. Ima sve karakteristike i napredne mogućnosti savremenih mobilnih telefona, ali i ugrađen izuzetno kvalitetan digitalni fotoapatar s rezolucijom pet megapiksela. To je u mobilnim telefonima rekordna vrednost rezolucije ugrađene kamere, pa se ovaj model u potpunosti može koristiti za snimanje fotografija čiji se kvalitet može meriti s trenutno aktuelnim modelima digitalnih fotoaparata.
Upravo iz tih razloga kada se govori o Sony Ericsson K850 Cyber-shot mobilnom telefonu, priča mora početi od ugrađenog digitalnog fotoaparata. Sam naziv telefona asocira na tu njegovu ekskluzivnu karakteristiku, s obzirom na već poznate digitalne foroaparate iz serije Cyber-shot. Pored visoke rezolucije, ugrađena kamera ima niz drugih kvaliteta i prednosti. Ima kvalitetan Xenon blic, autofokus, kao i najnovije tehnologije u oblasti digitalnih fotografija za manipulaciju i obradu slika (BestPic, Photofix, PictBridge). Posebno je među njima zanimljiva BestPic tehnologija, koja omogućava snimanje fotografija čak i kada je snimani objekat u pokretu. U tom slučaju ovaj fotoaparat pri jednom „okidanju“ pravi devet različitih fotografija, a korisnik bira i memoriše najbolju (ostale se, naravno, brišu).
Sony Ericsson K850 Cyber-shot je Quad-band GSM/GPRS/EDGE i 3-band HSDPA mobilni telefon. Na tržištu će se pojaviti početkom četvrtog kvartala ove godine, a biće ponuđen u dve boje – tamnoplavoj i jarkozelenoj. Ima veliki (dijagonala 2,2 inča) sjajni kristalni displej, s mogućnošću prikazivanja sadržaja u horizontalnom i vertikalnom položaju. Uključivanjem kamere, zavisno od fotografije, on se automatski prebacuje u horizontalni položaj radi što preglednijeg prikazivanja. Podrška za HSDPA tehnologiju omogućava brz transfer i razmenu fotografija i video-sadržaja. Zahvaljujući toj brzoj tehnologiji, omogućeni su i kvalitetni video pozivi, pri čemu se koristi pomoćna VGA kamera.
Ostale karakteristike ovog lepo dizajniranog modela uključuju stereo Bluetooth čip za bežično komuniciranje, FM radio, MP3 plejer, USB priključak i slot za memorijsku karticu (M2 i microSD formati). Može se reći da, u skladu sa svim navedenim karakteristikama, K850 Cyber-shot predstavlja pravi multimedijalni telefon. Prema tome, ispunjava sve zahteve različitih kategorija korisnika, posebno ljubitelja kvalitetnih fotografija napravljenih u rangu kvaliteta uređaja kojima je to jedini zadatak – digitalnih fotoaparata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

fotoaparatk850mobilni telefonmobilni telefonisoni erikson
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Vladana Jovanović

    Koliko ce koštati i kog meseca će se K850i pojaviti u našoj zemlji?