Monitor za „gejmere“

Kvalitet monitora od presudnog je značaja za realističan efekat slika koje se prikazuju u video igrama. Upravo to bilo je osnovni motiv proizvodnje serije LCD monitora s oznakom X kompanije BenQ. Četiri modela te serije ona je ponudila ljubiteljima igara (ali i drugim korisnicima koji žele kvalitetnu sliku) krajem 2007. godine.
Ponuđeni modeli LCD monitora X serije, koji su već prisutni na tržištima širom sveta, obuhvataju četiri modela različitih dimenzija. Samo jedan od njih je klasičan monitor (sa standardnim odnosom geometrijskih dimenzija), dok su ostali s takozvanom širokom dijagonalom. Prvi model nosi oznaku BenQ X900 i ima dijagonalu 19 inča. Oznake ostalih modela su BenQ X900W, BenQ X2000W i BenQ X2200W, a dijagonale 19, 20 i 22 inča. Kao što verovatno pretpostavljate, slovo „W“ potiče od izraza „widescreen“.
Svi navedeni modeli napravljeni su u crnoj boji, a odlikuje ih kvalitetan i moderan dizajn. Slika je odličnog kvalteta zahvaljujući ugradnji mnogih novih i naprednih tehnologija. Senseye+Game tehnologija omogućava ovoj seriji šest specijalnih načina (modova) prikazivanja slike: Standard, Dynamic, Movies, Photos, Action Game i Racing Game. Među njima posebnu pažnju privlače dva moda za igranje video igara, koja „gejmerima“ daju mogućnost da uđu u suštinu svake pojedinačne igre. Ova tehnologija daje slici izuzetnu čistoću, dubinu i bogatstvo boja.
AMA tehnologija doprinosi poboljšanju čistoće slike unapređenjem vremena G2G (gray to gray) odziva, a poboljšanje video performansi obezbeđuje HDMI priključak. On obezbeđuje jednostavno povezivanje HD opreme, kao što su, na primer, HD DVD plejeri ili igračke konzole najnovije generacije. U najnaprednijem modelu prisutna je i Perfect Motion tehnologija dinamičkog prikazivanja videa. Ona se odlikuje vrlo malim vremenom odziva (MPRT – Motion Picture Response Time) od 8 milisekundi, dok je to vreme kod prosečnog displeja 20 milisekundi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

benqkompjuterimonitorx2000wx2200wx900x900w
Komentari (0)
Dodaj komentar