Najbolji mobilni u 2007. godini (2)

Dva najbolja mobilna uređaja u 2007. godini su, po oceni žirija na Svetskom kongresu mobilnih komunikacija u Barseloni (Mobile World Congress 2008), Sony Ericsson W910 i 3Skypephone kompanije 3UK. Ovoga puta tema naše priče je drugopomenuti model. To je uređaj za koji se može reći da je mnogo više od mobilnog telefona, s obzirom na njegovu bogatu funkcionalnost.
Kompanija 3UK lansirala je ovaj model krajem oktobra i početkom novembra 2007. godine. Njegova najvažnija karakteristika i prednost je Skype funkcija, koja korisnicima omogućava besplatne telefonske razgovore s drugim korisnicima Skype usluga širom sveta. Korišćenje ove usluge je vrlo jednostavno. Korisnici treba samo da se uključe na svoj korisnički Skype nalog na isti način kao što bi to učinili korišćenjem računara. Svi njihovi kontakti pojaviće se na ekranu telefona. Potom treba samo izabrati kontakt koji se želi i uslugu – telefonski razgovor ili slanje poruke.
Sve to se ovim telefonom može ostvariti i pritiskom na određeni taster za direktan pristup ovoj usluzi. Iako je ta usluga najatraktivnija u ponudi ovog uređaja, on pruža i sve ostale mogućnosti karakteristične za mobilne telefone. Ima klasičan izgled mobilnog telefona s dimenzijama 44 x 13,6 x 100 mm i težinom 86 grama. Ponuđen je u crnoj, svetloplavoj i ružičastoj boji. Ekran mu je QCIF tipa, s dijagonalom dva inča, 262.000 boja i rezolucijom 176 x 200 piksela. Ispod ekrana je klasična tastatura i veliki navigacioni taster. Napaja se baterijama koje obezbeđuju oko 200 minuta razgovora, oko 120 minuta video razgovora i preko 200 sati rada u stand by režimu.
Prisutne su i ostale mogućnosti savremenih mobilnih telefona. Ugrađena kamera ima rezoluciju dva megapiksela, a multimedijalni plejer podržava različite audio i video formate – MP3, MIDI, WMA, WAV, AAC, AAC+ i druge. Povezivanje s drugim uređajima ostvareno je zahvaljujući podršci za USB i Bluetooth tehnologije. Interna memorija je mala (10 MB), ali se ona može proširiti memorijskom karticom MicroSDT kapaciteta 512 MB. Ovaj telefon, proglašen najboljim upravo zato što je među prvim kompaktnim mobilnim telefonima koji podržavaju Skype uslugu, košta oko 150 dolara, ali se u raznim ponudama i paketima mobilnih operatera može nabaviti po znatno nižoj ceni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

2007mobilnimobilni telefoninajboljitelefoni
Komentari (0)
Dodaj komentar