Najveća Internet-prevara

Ovo bi mogla zaista da bude najveća krađa počinjena putem Interneta od njegovog nastanka do danas. I ranije je bilo slučajeva koji su bili „teški“ više miliona dolara, ali su oni bili delo hakera, obično više njih koji su udruženim snagama krali brojeve kreditnih kartica.

U ovoj rekordnoj krađi je u pitanju samo jedan čovek, koji nije morao da brojeve kartica krade – njihovi vlasnici su mu ih sami otkrivali! Pomenuti prestupnik, kome se trenutno sudi, je iz Kalifornije i vlasnik je jednog porno-sajta. Korisnike koji su plaćali pretplatu da bi imali pun pristup sadržajima na njegovoj adresi je „olakšao“ za 38 miliona dolara! Pošto je to radio malo, po malo, a u pitanju je bilo 800.000 mušterija, uspeo je da duže vreme ostane neotkriven.

Ipak, krađa je izašla na videlo, i on sam je priznao da je svojim pretplatnicima po više puta naplaćivao mesečnu pretplatu od 20 dolara. Na taj način je uspeo da sakupi zaista impozantnu svotu, ali mu to neće naročito vredeti s obzirom na činjenicu da se trenutno nalazi na sudu i da mu preti kazna od 30 godina zatvora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kompjuteri
Komentari (0)
Dodaj komentar