NASA odlučila: Ovo je JEDINI način da pronađemo vanzemaljce, i to ćemo uraditi

NASA je donela odluku da značajno unapređeno bespilotno vozilo pošalje na „crvenu“ planetu u sklopu misije Mars 2020, čiji će zadatak biti da pronađe znake nekadašnjeg postojanja mikrobiološkog života.

Novi rover biće naslednik robotskog vozila Kjurioziti 2012 koji se još uvek nalazi na Marsu.

Izgledaju veoma slično i dele iste tehnologije, s tim što novi rover zadrži novih sedam instrumenata i redizajnirane točkove, tvrde naučnici NASA.

„Ono što budemo saznali na osnovu uzoraka koji će se skupiti tokom ove misije trebalo bi da nam otkrije da li smo sami u svemiru“, ističe Ken Farli, jedan od naučnika koji radi na projektu.

Nova tehnologija omogućuje otkrivanje znakove životu na osnovu mikroba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

marsnasa
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Sin,brat,otac,suprug

    Bambi,svaka čast!

  • bambi

    Zivi svet postoji van Zemlje milijardama godina vec. Ne radi se ovde o pravim istrazivanjima koje bi sprovodili naucnici vec kao i do sada o laznim istrazivanjima koji imaju za cilj da na prvo mesto pozicioniraju ruse ili amere. Drugim recima, razbacivanje novcem. Otkrili smo i Mesec, i sta smo do sada uradili? Nista. Mrtvo slovo na papiri. Sada treba da se razbacujemo parama da otkrivamo Mars. Sva ova istrazivanja bi imala smisla da smo prvo resili problem gladi u svetu, da smo nasli resenja za teske bolesti, da smo resili problem da ni jedno dete ne bude bez krova nad glavom i slicno. A ovako, trosenje para na Mars a sutra na ko zna koju planetu, prestavlja cinizam, licemerju i prostakluk.