Nastavlja se priča o iPhone-u

Iako se ovo „čudo od mobilnog telefona“ kompanije Apple (s mnogim dodatnim funkcijama) još uvek nije pojavilo na tržištu, različite priče i događaji pletu se oko njega i izazivaju opštu pažnju. Među najzanimljivijim je ponuda jednog od prodavaca na eBay-u. On nudi prodaju iPhone-a obloženog 14-karatnim zlatom za 10.000 dolara.
Najveća online aukciona prodavnica na Internetu verovatno je eBay. Uobičajeno je da se preko nje nude najrazličitije stvari i da se na njoj mogu naći neverovatno jeftine, ali isto tako i neverovatno skupe stvari. Posebno su zanimljivi mnogi novi proizvodi iz oblasti informacionih tehnologija. Po pravilu, oni se ne bi mogli naći na sajtu eBay-a pre zvanične dozvole za pojavljivanje na tržištu. Ipak, pravila su tu da bi se povremeno kršila. Kada je iPhone u pitanju, mnoge ponude su viđene na ovom sajtu, a dostignuta cena je 1.000 dolara (iako zvanično najavljena cena za iPhone sa 4 MB iznosi 499 dolara, a za uređaj sa 8 MB memorije 599 dolara).
Tehnički, ponuda na eBay-u pre zvanične prodaje proizvoda je regularna pod uslovom da prodavac garantuje isporuku 30 dana nakon početka aukcije. U ovom slučaju to bi trebalo da bude najkasnije 14. juna, mnogo pre nego što i najveći optimisti očekuju da će se iPhone pojaviti. Apple zasad i dalje tvrdi da će to biti do kraja juna. Ovu informaciju su zvanično objavili predstavnici kompanije, s obzirom na to da se prvobitno pojavljivanje početkom juna na sajmu WWDC (WorldWide Developers Conference) moralo odložiti. Činjenica je, međutim, da ovaj proizvod još nije dobio odobrenje savezne komisije FCC (Federal Communications Commission).
Kao što rekosmo na početku, najdalje je s cenom iPhone-a na eBay-u otišao jedan ponuđač zlatom obloženog uređaja s cenom od 10.000 dolara. I pored neverovatno visoke cene, ovaj prodavac ima visok rejting na eBay-u (99 odsto je pozitivan), tako da se s te tačke gledišta ne bi trebalo sumnjati u ozbiljnost njegove ponude. Hoće li to neko zaista da plati? Iako deluje neverovatno, mora se priznati da su fanovi ovakvog i drugih IT uređaja mnogobrojni. Mora se takođe priznati da se među njima uvek nađu ljudi koji imaju mnogo više para nego što mi možemo i naslutiti.
Kad smo već kod zlata i Apple-a, govori se i o zlatnom izdanju Apple-ovog muzičkog plejera iPod. Tu su glasine već malo određenije. Po informacijama s Interneta, zlatnu ediciju iPod-a realizovaće kompanija pod nazivom Amosu. Njihov iPod biće prevučen 24-karatnim zlatom, a karakteristike će mu biti potpuno iste. Cene ovih zlatnih varijanti biće mnogo skromnije – iPod Nano sa 8 GB koštaće 299 funti, dok će cena modela iPod Video sa 80 GB iznositi 399 funti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

3gappleiphoneit uredjajmobilni telefonmobilni telefoni
Komentari (0)
Dodaj komentar