Nije sve onako kako izgleda

Često potvrđena izreka iz naslova obično se koristi za otkrivanje skrivenih negativnosti. Kod mobilnih telefona moglo bi se pomisliti da se iza njihovog savršenog izgleda kriju loše karakteristike. Međutim, kod modela o kome je reč – Samsung-a SGH-F250, ona zaista nema nikakvu negativnu konotaciju. U ovom modelu ona se odnosi na kontrast između izuzetno ekskluzivnog i luksuznog izgleda ovog modela i sasvim pristojne cene (koja je mnogo niža od onoga što bi se po njegovom izgledu moglo očekivati).
Samsung SGH-F250 je elegantan klizni model, a njegovom luksuznom izgledu doprinosi i stilizovana metalna tastatura. Dimenzije ovog modela srednje veličine su 94 x 46 x 18 mm, a težina mu je 96 grama. Na tastaturi, pored uobičajenih tastera, prisutni su i tasteri za direktan pristup multimedijalnim sadržajima, pa se na osnovu toga može zaključiti da je ovaj mobilni telefon iz kategorije multimedijalnih. On može da reprodukuje različite formate multimedijalnih sadržaja, a ima ugrađen i FM radio, slot za memorijsku karticu microSD i podršku za tehnologiju bežičnog povezivanja Bluetooth 2.0.
Sve dosad navedene karakteristike u potpunosti se uklapaju u luksuzan i stilizovan dizajn. Ipak, s obzirom na cenu koja je oko 180 evra i najmanje dvostruko niža od one koja bi se na prvi pogled mogla očekivati, moralo se na nekim funkcijama i karakteristikama uštedeti. Zbog toga ovaj model ima ekran skromnih karakteristika. Njegova dijagonala je dva inča, rezolucija samo 128 x 160 piksela, a slika je ostvarena sa 65.000 boja. Skromne su karakteristike i ugrađene kamere, čija je rezolucija 1,3 megapiksela. Takođe, podrška za mobilne mreže i tehnologije ostvarena je samo za GSM mrežu (za opsege 900, 1800 i 1900 megaherca), GPRS i EDGE tehnologije.
Samsung SGH-F250 se po ceni može uporediti s modelom Nokia 6300. Prednost „Nokijinog“ modela je kvalitetniji ekran i ugrađena kamera, dok je „Samsungov“ adut izuzetno kvalitetan dizajn. Prema tome, ovaj model će se naći u rukama korisnika kojima je dizajn prioritet, ali koji isto tako neće imati ništa protiv niže cene. Telefon bi trebalo da se pojavi na tržištu u prvom kvartalu 2008. godine, a navedena cena uključivaće i besplatnu SIM karticu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mobilnimobilni telefonimultimedijasamsungsgh-f250telefon
Komentari (0)
Dodaj komentar