Nokia 3210 – najčešći izbor početnika

Nokia 3210 se koncentriše na ono najvažnije: kvalitetnu izradu, dopadljiv dizajn, jednostavno rukovanje i mnoštvo funkcija uz razumnu cenu. Ciljna grupa za ovaj mobilni telefon, koji na Zapadu košta oko 450 DEM, su ambiciozni početnici, koji svojim telefonom ne žele da šalju faksove niti da lutaju Internetom putem WAP-a, ali ni da se odreknu komfornog telefoniranja.

Na prvi pogled: ono što se najpre primeti na modelu Nokia 3210, je upravo ono što nedostaje, a to je spoljašnja antena. Uređaj zato deluje veoma kompaktno i vitko i zahvaljujući svom obliku dobro leži u ruci. Displej je velikodušnih dimenzija, a ispis bogat kontrastom i dobro čitljiv. Tasteri imaju preciznu tačku pritiska i površinu koja deluje kao da je od metala. U poređenju sa drugim Nokia-modelima, potrebno je uložiti manju snagu da bi se izvršio unos podataka. Promenljiva kućišta omogućavaju da se telefonu da lični pečat. U standardnom izdanju sa metalik-sivim kućištem, model deluje ozbiljno i plemenito i ostavlja utisak da je skuplji no što stvarno jeste. Kvalitetom izrade, ergonomijom i optikom modela 3210, Nokia je izvukla dobitničku srećku u početničkoj klasi.

Hardverska oprema: telefon je klinastog oblika i zahvaljujući anteni koja je integrisana u kućište, ostavlja veoma kompaktan utisak. Zbog male zapremine, model 3210 sa svojih 155 grama deluje veoma teško, skoro kao da je od olova. Sa standardnim akumulatorom je u stanju da radi do 260 sati u Stand-by režimu ili da omogući 4,5 sati razgovora. Ovaj model nema opremu za razmenu podataka sa personalnim računarom.

Funkcije: Nokia se kod modela 3210 nije sasvim odrekla profila, ali vlasnik može da menja samo „korisnički definisano“ podešavanje, dok su ostali profili (bešumno, tiho, glasno) nepromenljivi. Preko tačke menija „imenik“, pojedinim imenima se mogu pridružiti individualni pozivni tonovi, ali pravu grupnu funkciju sa mogućnošću filtriranja, kakvu imaju modeli 6150 ili 6210, model 3210 ne poseduje. SMS-poruke se mogu udobno kreirati putem pomoći za unošenje teksta T9.

Posebnosti: Naročitu poslasticu model Nokia 3210 svom vlasniku pruža opcijom slanja i slikovnih poruka putem SMS-a. Novi pozivni tonovi, na primer sa Interneta, se mogu preuzeti putem Short Message Service-a (SMS) i pridružiti repertoaru od 40 različitih melodija. Poseban editor pomaže u komponovanju sopstvenih pozivnih melodija. Za razbibrigu i dokolicu na raspolaganju stoje tri male igrice: Rotation, Pairs i Snake. Opremu zaokružuju integrisani kalkulator i podsetnik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mobilni telefoni
Komentari (0)
Dodaj komentar