Nokia 5140: telefon za sportske tipove

Nokia 5140 je prvi GSM telefon sa ugrađenom mogućnošću „voki-toki“ komunikacije. Jednim pritiskom na dugme moguće je uspostaviti kontakt sa jednom ili više osoba istovremeno, pri čemu se komunikacija odvija preko VoIP (Voice over Internet) protokola, korišćenjem mogućnosti GPRS mreža. Finska kompanija ističe da je telefon namenjen sportistima i osobama koje se puno kreću i rekreiraju se redovno.

U telefon su ugrađeni digitalni kamera i FM radio, digitalni kompas koji daje numerički i grafički prikaz, štoperica i aplikacija pod nazivom Fitness Coach, koja olakšava rekreaciju preporučujući razne režime vežbi. Pored „voki-toki“ načina komunikacije, model 5140 služi i za normalno telefoniranje, kao i slanje multimedijalnih poruka u kojima mogu da se kombinuju tekst, slika i zvuk.

Prema rečima predstavnika kompanije, mogućnost „voki-toki“ komunikacije, iako nova kada je reč o mobilnim telefonima, postaće uobičajena u budućnosti, s obzirom na to da Nokia za sledeću godinu priprema čitavu seriju takvih telefona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mobilni telefoni
Komentari (0)
Dodaj komentar