Nokia 6650

Najveći svetski proizvođač mobilnih telefona, kompanija Nokia, najavila je da će u svoje modele ugrađivati podršku za EDGE standard, koji je namenjen brzom prenosu podataka. Brzina prenosa postaje sve važnija kada se ima u vidu da novi modeli sve češće imaju ugrađene kamere, mogućnost primanja i slanja multimedijalnih poruka, pa čak i gledanje televizijskog programa.

Prvi model finskog proizvođača koji podržava pomenuti standard je Nokia 6650, koja je trenutno u fazi testiranja, a na tržištu će se naći u drugom tromesečju 2004. godine. Da bi testiranje bilo što kvalitetnije, korisnicima je podeljeno 20.000 telefona, a od njih se očekuju primedbe i zapažanja.

Model 6650 može da radi u mrežama druge i treće generacije, ima ugrađenu kameru koja pravi video-zapise sa deset slika u sekundi, fotografije u rezoluciji 640×480 tačaka i ekran koji prikazuje 4.096 boja. Tako dobijene snimke i fotografije moguće je slati u obliku multimedijalnih poruka. Ako telefon radi u mreži treće generacije, podaci mogu da se šalju brzinom od 64 kilobita u sekundi, a primaju maksimalnom brzinom od 384 kilobita u sekundi.

Nokia 6650 omogućuje tzv. multitasking – istovremeno izvršavanje više zadataka, npr. moguće je istovremeno slikati i slati fotografije i razgovarati telefonom. Bežična veza sa kompjuterom ostvaruje se pomoću ugrađene Bluetooth ili infracrvene tehnologije.

Korisna adresa:

  • Nokia 6650

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • mobilni telefoni
    Komentari (0)
    Dodaj komentar