Nokia 7270 u ekskluzivnom izdanju

Kombinacija mobilnih telefona sa različitim modnim detaljima već je viđena. Međutim, ako se iza modnih detalja krije Donatela Versače (Donatella Versace), taj mobilni telefon ne može se nazvati „već viđenim“. Ovakva kombinacija prikazana je na tradicionalnom okupljanju Life Ball 2005. u Beču 21. maja. To je dobrotvorni skup za pomoć osobama obolelim od side koji organizuje neprofitabilna organizacija Aids Life. Ona svake godine okuplja mnoge poznate ličnosti iz čitavog sveta kako bi prikupila što više sredstava u ovoj dobrotvornoj akciji.

Akciji su se ove godine pridružili Nokia i Donatela Versače izdanjem serije od 727 mobilnih telefona. Broj primeraka odabran je upravo prema oznaci modela ovog mobilnog telefona – Nokia 7270. To je već poznat model serije Nokia Art Deco (uz modele 7260 i 7280). Čitava serija inspirisana je umetničkim pravcem art deko od pre osamdesetak godina, koji je predstavljao suprotnost jednostavnom dizajnu nametnutom u vreme industrijske revolucije. Odlikuje se cvetnim i antičkim motivima, tako da su modeli ove serije već sami po sebi izuzetno atraktivni.

Tom dizajnu pridodate su ideje Donatele Versače – maska za telefon napravljena od tekstila u kombinaciji zlatnožute i crne boje. Napravljena je sa efektnim orijentalnim motivom. U istom stilu, softver telefona obogaćen je odgovarajućim slikama i reklamnim filmovima. Realizaciji ovog modela priključio se i poznati proizvođač nakita Svarovski (Swarowski). Izuzetno atraktivan kaiš za nošenje telefona oko ruke, napravljen u istom stilu kao i njegova maska, obogaćen je kristalima ove poznate juvelirnice.

Nokia 7270 je 3-band mobilni telefon (900/1.800/1.900 MHz), sa podrškom za GPRS i EDGE mreže mobilne telefonije. Ima ugrađenu kameru sa rezolucijom od 0,3 megapiksela i FM radio, a odlikuje se i naprednom funkcionalnošću (uključujući push-to-talk opciju). Modeli ove ekskluzivne serije prodaju se od 21. maja po ceni od 799 evra, a sav prihod ide fondaciji Aids Life. Mogu se nabaviti preko Nokia Fashion partnera u Austriji, Mobilcom operatera i Versače butika u Beču. Takođe, mogu se naručiti preko Interneta. Sa istog sajta može se preuzimati i odgovarajući softver, a to mogu učiniti i vlasnici mobilnih telefona Nokia 7270 koji ne pripadaju ovoj ekskluzivnoj seriji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mobilni telefoni
Komentari (0)
Dodaj komentar