Nominacije za GSM Award 2005

GSM asocijacija u ovoj godini slavi desetogodišnjicu svog postojanja. Uz obeležavanje godišnjice, po tradiciji, asocijacija će dodeliti i nagrade za najuspešnije proizvode i usluge ostvarene putem mobilne GSM mreže. Nagrade će biti zvanično i svečano objavljene i dodeljene 15. februara na Svetskom 3GSM kongresu (3GSM World Congress) u Kanu. Međutim, već je objavljena lista nominovanih uređaja i usluga sa koje će biti odabrani pobednici. Kao što se i moglo očekivati, iz godine u godinu, konkurencija u ovoj oblasti je sve veća.

GSM asocijacija, prema tome, ima vrlo složen zadatak. Ona dodeljuje nagrade GSM Award 2005 u četiri kategorije – „Aplikacije, sadržaji i usluge“, „Mobilni telefoni, uređaji i mrežna rešenja“, „Marketing i promocije“ i „Mobilne tehnologije u društvu“. Svaka od ovih kategorija ima i svoje subkategorije, tako da će ukupno biti 12 nagrađenih. Za nagrade su se pobrinuli sponzori – najpoznatije svetske kompanije iz oblasti mobilnih i drugih savremenih tehnologija.

U oblasti „Aplikacija, sadržaja i usluga“ sponzor je Nokia, a nagrađuju se najbolje aplikacije u kompanijama (preduzećima), najbolja MMS usluga i najbolji mobilni sadržaji i usluge zabavnog karaktera. Nagrade za „Marketing i promocije“ sponzoriše Microsoft, a dodeljuju se za najbolju marketinšku kampanju i najbolje emitovane komercijalne sadržaje. „Mobilne telefonije u društvu“ sponzoriše Vodafone. U toj kategoriji dodeljuju se tri nagrade – najbolja mobilna tehnologija za specijalne namene, najbolja primena u hitnim slučajevima i najbolje mobilno okruženje.

Najzanimljivija je kategorija mobilnih uređaja. Tu se nagrađuje najbolji mobilni telefon, najbolji 3GSM mobilni telefon i najbolja mobilna mrežna infrastruktura. Najbolji mobilni telefon će, prema nominaciji, biti Motorola RAZR V3, RIM-ov BlackBerry 7100, Sony Ericsson P910, Siemens SK65 ili Samsung SGH-D500, dok će u konkurenciji mobilnih telefona treće generacije pobediti LG U8120, NTT DoCoMo Fujitsu FOMA F900i, Sony Ericsson V800/Vodafone 802SE, Samsung SGH-Z107, Sharp SH902i ili proizvodi Vodafone Live! 3G.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mobilni telefoni
Komentari (0)
Dodaj komentar