Nova Nokia N serije

Ovih dana na tržištu se pojavila nova Nokia N82, o kojoj se govori još od marta ove godine. Tada su najavljena dva nova modela N serije – N81 i N82. Ti modeli se razlikuju po dizajnu. N81 je klizni, a N82 klasičan monoblok model. Ipak, Nokia N82 je zanimljivija, s obzirom na ugrađenu kameru vrlo visoke rezolucije.
Nokia N82 ima dimenzije 112 x 50,2 x 17,3 mm i težinu 120 grama. To je telefon srebrne ili bele boje koji se može pohvaliti podrškom za sve aktuelne mobilne mreže – GSM (za sve opsege), 3G (UMTS), GPRS i EDGE tehnologije. Mogućnost komunikacije obogaćena je i podrškom za WiFi i Bluetooth tehnologije, kao i ugrađenim USB priključkom. Tome treba dodati i podršku za GPS tehnologiju za satelitsku navigaciju. Telefon se napaja litijum-jonskim baterijama, koje obezbeđuju rad u režimu razgovora u trajanju od 280 minuta (za GSM mrežu) i 180 minuta (za 3G), dok je vreme rada u stand by režimu 270, odnosno 250 sati.
Softver ovog mobilnog telefona zasniva se na operativnom sistemu Symbian S60 (verzija 3), tako da on nudi sve standardne mogućnosti „pametnih“ mobilnih telefona namenjenih poslovnoj primeni. Pored toga, prisutni su i elementi zabave – audio i video plejeri (s podrškom za audio formate MP3, AAC, eAAC i video formate 3GP i MPEG-4), kao i različite mobilne igre. Svi ti sadržaji mogu se smeštati u internu memoriju od 100 MB (što svakako nije dovoljno prostora) i na memorijsku karticu micro SD formata. Uz telefon se isporučuje kartica kapaciteta 1 GB.
Glavni argument ovog telefona je kvalitetna kamera rezolucije 5 megapiksela. Ona ima i kvalitetnu optiku (Carl Zeiss), Xenox blic, autofokus i digitalni zum četiri puta. Kvalitetnim slikama i video insertima prilagođen je i ekran dijagonale 2,4 inča i QVGA rezolucije (240 x 320 piksela). On ima 16 miliona boja. Radi što boljeg prikazivanja sadržaja ima opciju Rotate Me, koja omogućava prikazivanje slika u horizontalnom ili vertikalnom položaju. Telefon raspolaže i TV izlazom, što omogućava da se svi video sadržaji mogu gledati na ekranu mnogo većih dimenzija. Cena ove nove „nokije“ N serije je 700 do 800 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mobilnimobilni telefonin serijan81n82nokiatelefon
Komentari (0)
Dodaj komentar