Novi muzički telefon iz Samsung-a

Muzički telefoni su u ovom trenutku pravi hit na mobilnoj sceni. Mnogi (manje ili više) poznati proizvođači već su napravili najmanje jednu verziju svog muzičkog modela. Najpoznatiji su Sony Ericsson-ovi modeli iz serije Walkman, ali za njima ne zaostaju ni drugi. Samsung se takođe već ogledao na tom polju, a nedavno je predstavio i najnoviju varijantu svog muzičkog modela – Samsung i458.
Ovaj model spada u takozvane DAP mobilne telefone, što potiče od izraza Digital Audio Player (što je i glavni adut ovog i sličnih muzičkih modela). Ta njegova glavna karakteristika podržana je kvalitetnim hardverskim i softverskim komponentama – Bang&Olufsen ICE audio pojačavačem, kvalitetnim zvučnikom i 3,5-milimetarskim „džekom“ za slušalice (bez kojih se muzički telefon ne može zamisliti). Ugrađen je i FM radio. Sve to je ponuđeno upravo radi postizanja odličnog kvaliteta zvuka, što je (razume se) i ostvareno.
Uz sve to ide i moderan dizajn. Samsung i458 je „dual slider“ (kao „Nokijin“ N95), s dimenzijama 101 mm x 52 mm x 17,8 mm i masom od 110 grama. Ekran mu je TFT LCD s dijagonalom 2,4 inča. Telefon je ponuđen u dve boje – crvenoj i plavoj. U pogledu mobilnih mreža podržava sve aktuelne mreže, uključujući i brz prenos podataka u skladu s karakteristikama 3,5 G (HSDPA) tehnologije. Prisutna je i Bluetooth tehnologija za bežično povezivanje, a ugrađena kamera mu je solidnog kvaliteta – s rezolucijom od dva megapiksela.
Muzički sadržaji u ovom i sličnim modelima podrazumevaju postojanje dovoljno memorijskog prostora za njihov smeštaj. Interna memorija od 25 megabajta im svakako nije dovoljna, pa je, kao i kod većine novih modela, ugrađen slot za memorijsku karticu radi njenog proširenja. U ovom slučaju to je kartica formata microSDHC, a memorija se može proširiti do četiri gigabajta (što je već sasvim solidna vrednost). Softver ovog modela zasnovan je na operativnom sistemu Symbian S60v3.1, a njegova cena je oko 500 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

i458mobilnimobilni telefonimuzicki telefonsamsung
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Emilija Milenović

    Nemam reči, prosto sam oduševljena.