Novi šetajući slajder iz Sony Ericsson-a

Pod kodnim imenom Shinobu Sony Ericsson priprema novi model iz svoje „šetajuće“ (Walkman) serije. Prelep dizajn, a što se karakteristika tiče, telegrafski rečeno – podrška za HSDPA, ugrađena kamera rezolucije dva megapiksela i najavljena cena od 550 do 680 dolara.
Kodno ime modela definitivno je Shinobu. Međutim, pod kojim imenom će se pojaviti na tržištu još uvek nije precizirano. Neke informacije ukazuju na ime Sony Ericsson S500i, mada se može desiti da to bude i neka drugačija oznaka. U svakom slučaju, bez obzira na to kako će se zvati, ovaj klizni model je elegantan i tanak (12,5 mm). Slike do kojih se može doći na Internetu prikazuju ga u atraktivnoj crvenoj boji. Ekran mu je dijagonale 2,4 inča, QVGA rezolucije (320 x 240 piksela) i sa 262.000 boja. Ima ugrađenu kameru sa dva megapiksela za snimanje fotografija i video inserata, a pomoćna kamera za video pozive postavljena je pri vrhu njegove prednje strane.
Shinobu ili S500i (ili kako će se već zvati) je UMTS/HSDPA mobilni telefon. To znači da podržava mobilnu telefoniju treće generacije, koja obezbeđuje dovoljno brz transfer podataka za prenos video sadržaja. HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) je protokol treće generacije mobilne telefonije koji mrežama baziranim na UMTS-u povećava brzinu prenosa podataka i kapacitet. Trenutno on podržava brzine 1,8 Mbps, 3,6 Mbps, 7,2 Mbps i 14,4 Mbps za smer prenosa podataka ka korisniku. U budućnosti brzina će biti još veća – očekuje se da će iznositi čak 42 Mbps. U pogledu kapaciteta, sadašnje mobilne mreže u svetu koje podržavaju HSDPA omogućavaju korisnicima kapacitet od 30 gigabajta podataka mesečno, uz dodatak od 1.000 minuta razgovora i 300 minuta mobilne televizije.
Na Internetu je dostupno vrlo malo informacija o ovom modelu i njegovim specifikacijama. Ipak, i pored toga, on je svojom atraktivnošću pobudio veliku pažnju među ljubiteljima mobilnih telefona, tako da je na forumima iz ove oblasti nezaobilazna tema. Podaci o ceni takođe se razlikuju – figurišu iznosi od 550, 582 i 680 dolara. Cena očigledno ukazuje na model više klase, a s obzirom na to da će on verovatno uskoro ugledati svetlost dana na tržištu, imaćemo prilike da zadovoljimo svoju radoznalost i saznamo sve relevantne podatke o njemu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mobilni telefonmobilni telefonisinobuslajdersoni eriksonvokmen
Komentari (0)
Dodaj komentar