Novi Siemens-ovi mobilni telefoni serije A

Za 2005. godinu kompanija Siemens najavila je nove modele mobilnih telefona serije A. To su tri modela sa oznakama A70, A75 i AX75. Svi modeli odlikuju se Siemens-ovim prepoznatljivim ergonomskim dizajnom i mnogim naprednim karakteristikama (posebno model AX75), od kojih se kao najznačajnija može izdvojiti jednostavnost korišćenja i pristupa opcijama. Te karakteristike proističu iz činjenice da ovi modeli raspolažu vrlo intuitivnim softverom, koji omogućava vrlo brz pristup funkcijama i povećanu osetljivost tastera pri aktiviranju.

Siemens A70 je najskromniji model – namenjen je korisnicima kojima je prioritet jednostavnost, pouzdanost i ekonomičnost. Idealan je za početnike u korišćenju mobilnih telefona. Omogućava laku upotrebu tastera, slanje SMS-a i EMS-a. Nema ugrađenu kameru, ne podržava aplikaciju Java i WAP browser, ali ima ugrađen kalkulator, alarm i dve igre. Težina mu je 78 grama, a dimenzije 101 x 45 x 20 milimetara. Obezbeđuje pet sati rada u režimu razgovora, a deset dana u režimu čekanja. Izrađuje se u sivkastoj i paladijum boji sa monohromatskim displejem rezolucije 101 x 64 piksela.

Siemens A75 je nešto kvalitetniji model sa bogatijim funkcijama. Izrađuje se u plavkastoj i srebrnastoj boji, sa istim dimenzijama i težinom kao prethodni model. Od njega se razlikuje po izgledu, a pre svega po kolor ekranu sa 4.096 boja i sa rezolucijom od 101 x 81 piksel. Podržava GPRS i WAP 1.2 browser. Trajanje baterija mu je isto kao i u slučaju prethodnog modela, a kao i ostali modeli na tržištu bi trebalo da se pojavi u drugom kvartalu 2005. godine.

Siemens AX75 najnapredniji je model ove serije. Ima kolor ekran sa 65.536 boja i rezolucijom 128 x 128 piksela. Izrađuje se u plavoj i sivkastoj boji sa dimenzijama 106 x 47 x 18 milimetara i težinom 78 grama (najlakši model ove serije). Za razliku od prethodnih modela, ima ugrađenu VGA kameru. Odlikuje se i mnogim drugim naprednim karakteristikama – podržava slanje MMS poruka sa slikama, glasom i animacijama, može se povezivati sa PC-jem pomoću IrDA i USB interfejsa. Pored ostalih opcija u meniju ima kalendar, podsetnik i adresar, tako da može da posluži kao pravi organajzer.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mobilni telefoni
Komentari (0)
Dodaj komentar