Novi Start meni Windowsa XP (III deo)

U desnoj koloni Start menija, odmah ispod menadžment alatki, videćete poznati podmeni Settings sveden na samo jednu stavku – Control Panel. Svi konfiguracioni alati koji su se inače pojavljivali na podmeniju Settings sada su centralizovani u Control Panel. Sam Control Panel podeljen je u kategorije, kao što su Network and Internet Connections, Printers i drugo, što olakšava pristup odgovarajućim stavkama i brže podešavanje.

Ispod sekcije Control Panel nalazi se sekcija koju možemo nazvati Ostalo ili Razno, a koja sadrži raznovrsne stavke. Odavde ćete biti u mogućnosti da pristupite Help sistemu i sistemu podrške, kao i poznatoj Run komandi, kojom se dobija Windows komandni prompt. Dok je Run dijalog prozor ostao nepromenjen, Help and Support sistem kao i Search alatka (alatka za svestrano pretraživanje) znatno su izmenjeni.

Krećući se dalje, nadole, do samog dna Start menija, videćete dugmad Log Off i Turn Off Computer. Dugme Log Off omogućava vam da menjate korisničke naloge za pristup, tj. zamenu korisnika koji koriste ovaj operativni sistem u višekorisničkom modu. I naravno, dugme Turn Off Computer predstavlja ekvivalent starom poznatom Shut Down dugmetu; klikom na ovo dugme ponudiće vam se opcije koje će vam obezbediti restartovanje sistema, isključivanje sistema ili postavljanje sistema u Standby mod.

Kroz ovaj i prethodne priloge, detaljnije smo se upoznali sa opcijama novog Start menija, novog Windowsa XP. U sledećim prilozima upoznaćemo se sa konfiguracijom ovog centralnog menija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

rad na kompjuteru
Komentari (0)
Dodaj komentar