Noviteti iz Dell-a

Kompanija Dell izbacila je na tržište nove serije računara pod imenom Vostro, Latitude i Precision, kojima želi da pokrije potrebe za računarskim sistemima kako državnih organa, tako i poslovnih korisnika, ali i potrebe u obrazovanju. Linija prenosnih i stonih računara Vostro osmišljena je za korisnike s ograničenim finansijskim sredstvima, a obuhvata po dva laptopa i stona računara.
Vostro A860 je prenosni računar veoma povoljne cene, ekrana od 15,6 inča, sposoban da upravlja svakodnevnim poslovnim potrebama. Ovaj sistem idealan je za korisnike koje zanima tranzicija sa stonog na prenosni računar. Odlikuju ga široki LCD ekran, izbor niza Intelovih procesora (od Celerona do sistema Core 2 Duo), kao i izbor operativnih sistema Ubuntu Linux ili Microsoft Windows Vista. Vostro A840 je prenosni računar identičan laptopu A 860, ali s ekranom od 14,1 inča. Predviđen je za korisnike koji žele mobilnost i kompaktnost po prihvatljivoj ceni.
Cenom veoma prihvatljiv računarski sistem, Vostro A180, praktičan je stoni sistem za svakodnevno poslovanje. A180 nudi procesore sa dva jezgra Intel Celeron i Pentium. Ponuđeni su operativni sistemi Ubuntu Linux i Microsoft Windows Vista. Vostro A100 je osnovno stono rešenje za efikasnu poslovnu produktivnost. Sistem dolazi standardno opremljen procesorom Intel Atom i operativnim sistemom Ubuntu Linux.
Takođe, Dell je predstavio i nove računare već poznatih linija proizvoda Latitude i Precision. Linija proizvoda kreće se od najlakšeg laptopa u istoriji kompanije do najmoćnijih radnih stanica. Sistemi Latitude pružaju dug vek trajanja baterije, novi dizajn i stil – uključujući i izbor računara u pet boja. Latitude E4200 je rešenje s ekranom od 12,1 inča i početnom težinom od jednog kilograma, čime je postao najlakši prenosni računar u istoriji kompanije Dell. Latitude E4300, s ekranom od 13,3 inča, ima početnu težinu od 1,54 kg. Oba sistema dizajnirana su za korisnike kojima je potrebna maksimalna mobilnost. Latitude E6400 (ekran 14,1 inč) i Latitude E6500 (ekran 15,4 inča) su prenosni računari koji u Evropi imaju početnu cenu od 939, odnosno 969 evra. Sistemi su zamišljeni kao zamena za stone računare, ali zbog toga ne gube svoju mobilnost. Primera radi, model E6400 nudi autonomiju baterije od 19 sati. Latitude E5400 (ekran 14,1 inč) ima početnu cenu od 619 evra, a model Latitude E5500 619 evra. Dizajnirani su za svakodnevne potrebe po prihvatljivoj ceni.
Prenosni računar E6400 ATG (ekran 14,1 inč) je terenski laptop čija cena počinje od 1.199 evra. Računar je prilagođen standardima Military 810F za dozvoljeni nivo prašine, vibracija i vlage. Uz seriju proizvoda Latitude, Dell je predstavio i novu liniju mobilnih radnih stanica Precision, orijentisanih na korisnike koji pre svega traže dobre performanse. Računari serije Precision su M4400, prenosni računar s vrhunskim grafičkim sistemom, a radna memorija može se proširiti i do 8 GB. Cene mu počinju od 1.249 evra. Zatim je tu Dell Precision M2400, najlakša radna stanica na svetu, teška samo 2,16 kg, čija cena s monitorom od 14,1 inča počinje od 1.189 evra. Najjača radna stanica Precision opremljena je ekranom od 17 inča i nudi vrhunske računarske performanse. Sistem podržava do 16 GB memorije, grafičku karticu s gigabajtom memorije, sledeću generaciju quad procesora, a smešten je u narandžastom kućištu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dellkompjuterilaptopradne stanicestoni racunari
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Snežana Milutinović

    Veoma sam zainteresovana.