Novosti iz BlackBerry-ja

U toku skupa Wireless Enterprise Symposium kompanija Research In Motion (RIM) najavila je dva nova modela i novi operativni sistem za svoje mobilne uređaje iz porodice BlackBerry. Zasad nije poznato mnogo detalja o novom operativnom sistemu koji je dobio ime BlackBerry OS 6.0, ali ističe se bolja podrška za ekrane osetljive na dodir i novi internet brauzer. RIM-ovi predstavnici su istakli i da će omogućiti i nadogradnju korisnicima postojećih uređaja na novi operativni sistem, koji bi trebalo da se nađe na tržištu tokom drugog kvartala 2010. godine.
RIM je predstavio i dva nova uređaja BlackBerry koji su zapravo samo manje nadogradnje postojećih modela. BlackBerry Bold 9650 je u osnovi BlackBerry Tour s dodatkom podrške za Wi-Fi i optičkim trackpad-om umesto kuglice. Ostale karakteristike su iste kao kod modela Tour, uključujući i podršku za svetske frekvencije 3G, 2,44-inčni HVGA ekran, 512 MB flash memorije 3,2-megapikselnu kameru i 3,5-milimetarski ulaz za slušalice.
Drugi novi model je BlackBerry Pearl 3G, koji dolazi u dve konfiguracije, 9100 i 9105. Nastavljajući popularnu liniju Pearl, novi modeli su dosad najmanji uređaji iz porodice BlackBerry, dimenzija 108 x 50 x 13,3 mm, a najvažnija razlika između dva modela je to što 9105 ima tastaturu sa 14 tastera, dok je kod modela 9100 ugrađena tastatura sa 20 tastera. Kao i kod drugih novih modela BlackBerry-ja optički trackpad je zamenio kuglicu, a na vrhu uređaja su multimedijalni tasteri. Kao operativni sistem koristi se BlackBerry OS 5.0, a uključena je i podrška za Wi-Fi (802.11 b/g/n), Bluetooth i GPS.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

910091059650blackberrybluetoothboldgpsmobilni telefonimultimedijapearl 3gresearch in motionrim
Komentari (0)
Dodaj komentar