Oštro kao Sharp

Japanski lider u proizvodnji mnogih vrsta elektronskih uređaja, a posebno uređaja najnovijih tehnologija, nije brend koji se često sreće u oblasti mobilne telefonije. Ipak, povremeno se pojavljuju i Sharp-ovi mobilni telefoni. Japanski gigant je nedavno u Evropi lansirao najnoviji model namenjen ovom tržištu – Sharp GX33. On se pojavljuje godinu dana nakon prethodnog modela – GX40.
Sharp GX33 je kompaktan preklopni model namenjen najširem krugu korisnika. Karakteristike su mu uglavnom skromne. Pripada GSM mobilnim telefonima, s podrškom za tri opsega ovih mreža (900, 1800 i 1900 megaherca) i GPRS tehnologiju za prenos podataka putem mobilnih mreža. Na tržištu bi trebalo da se pojavi u trećem kvartalu ove godine s vrlo povoljnim odnosom cene i karakteristika koje nudi. Po podacima do kojih se može doći, cena će biti oko 50 dolara, mada se u promotivne svrhe na Internetu mogu naći čak i ponude po ceni od 35 dolara.
Dimenzije ovog skromnog modela su 93 x 45 x 21 mm, a težina 81 gram. Njegov ekran je s dijagonalom 1,9 inča, rezolucijom 176 x 220 piksela i kvalitetnim bojama (ima ih 260.000). Telefon ima ugrađenu kameru vrlo skromne rezolucije – 0,3 megapiksela, što je mnogo manje od uobičajene rezolucije kamera koje se ugrađuju u nove kvalitetnije (i skuplje) mobilne telefone (iako je Sharp kompanija koja je 2004. godine Evropi dala prvu megapikselnu kameru, ugrađenu u mobilni telefon GX30).
Sharp GX33 se, pored ugrađene VGA kamere, može pohvaliti podrškom za Bluetooth tehnologiju i postojanjem web browser-a i e-mail client-a za pretraživanje podataka s Interneta i komunikaciju elektronskom poštom. To bi otprilike bilo sve; nema slot za proširenje memorije memorijskom karticom, niti multimedijalni plejer. Baterija mu obezbeđuje rad u režimu razgovora u trajanju od 3,5 sati ili u režimu čekanja do deset dana. Na tržištu će se naći uskoro, a prodavaće ga ekskluzivno japanski Vodafone. Dobra je vest da na sledeći model iz ove japanske kompanije nećemo morati da čekamo čitavih godinu dana – Sharp 902 će se pojaviti do kraja ove godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gx33mobilnimobilni telefonisharptelefon
Komentari (0)
Dodaj komentar