Osvojite 1.000.000.000 dolara na Internetu!

Američka kompanija Grab.com, koja se bavi email-marketingom, je pokrenula nagradnu igru sa najvećom premijom ikada ponuđenom: milijardu dolara! Andrew Warner, 26-godišnji vlasnik i osnivač kompanije plaća milione dolara da bi mogao da isplati enormnih milijardu. Kako to? Jednostavno, Grab.com neće lično isplatiti ovu sumu, ako je neko dobije, već će to uraditi osiguravajuća kompanija Warren Buffet“s Berkshire Hathaway, koja je garant isplate. Ove dve firme su postigle ugovor po kome Grab.com plaća osiguranje, čiji se iznos povećava sa brojem onih koji u nagradnoj igri učestvuju.

Pa, koje tu lud? Niko! Treba pogoditi kombinaciju od 7 brojeva u rasponu od 1 do 77, šanse za to su 1:2.404.808.340. Lepo je osiguravajućoj kompaniji koja uzima puno novaca od Grab.com, a i marketing kompaniji koja od učesnika skuplja podatke i za sve vreme trajanja igre (izvlačenje 28. decembra), šalje reklamne email-ove. Naravno, prostor u mail-ovima će se prodavati zainteresovanim oglašivačima, koji će, uzimajući u obzir dobrovoljno dat profil, slati ponude ciljanim grupama. Grab.com očekuje 25 miliona igrača kojima će isporučivati reklame, a to će im doneti mnogo, mnogo dolara.

S druge strane se osigurala i kompanija koja će isplatiti dobitak ako do njega neko dođe. Milijardu dolara će slati u „ratama“, od kojih je poslednja i najveća, a iznosi 620 miliona i isplaćuje se tek posle 40 godina. Eventualni dobitnik može da izabere opciju da mu novac isplate odmah, ali će u tom slučaju dobiti „samo“ 170 miliona dolara. Grab.com je „predvideo“ i utešne nagrade u rasponu od 5.000 do milion dolara, a ako u decembru ne bude srećnog dobitnika, igra kreće ispočetka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kompjuteri
Komentari (0)
Dodaj komentar