Outlook – Razvstavanje pošte uz pomoć alatke „Organize“

Vremenom će se, koristeći program „Microsoft Outlook“, njegov folder „Inbox“ prepuniti poštom. Ukoliko niste formirali pravila za razvrstavanje pošte uz pomoć „Rules Wizard“-a (korišćenje smo objasnili u jednom od prethodnih priloga) ne treba da brinete, postoji i druga mogućnost za uređenje pošte. Rešenje je u malo poznatoj alatki „Organize“, koja će vam ponuditi veliko olakšanje u razvrstavanju dolazeće pošte u odgovarajuće foldere.

Kada vam se folder „Inbox“ prepuni uradite sledeće:

  1. U okviru „Inbox“ foldera izaberite poruku od pošiljaoca čije poruke želite da svrstate u jedan poseban folder.
  2. Otvoriće vam se alatka „Organize“ sa izabranom opcijom „Using Folders“. U ovom prozoru ćemo mnogo lakše kreirati pravilo za razvrstavanje, nego da to činimo uz pomoć čarobnjaka „Rules Wizard“.
  3. Pod drugom stavkom imate već kreiran kriterijum za razvrstavanje. Iz liste „Create a rule to move new messages“ već je izabrano „from“ (može da bude i „sent to“), a sam pošiljalac je nalazi u sledećem polju. Na nama samo ostaje da iz druge padajuće liste izaberemo odgovarajući folder.
  4. Kada kliknete na padajuću listu foldera, a namenski folder nije izlistan, izaberite opciju „Other folder…“. Otvoriće vam se dijalog prozor „Select Folder“ u kome treba da pronađete odgovarajući smeštajni folder i kliknete na dugme „OK“.
  5. U slučaju da folder niste pripremili, možete kreirati novi. U istom dijalogu kliknite na „New“ i u polje „Name“ unesite prigodni naziv novog foldera. Kliknite zatim dva puta na „OK“ da bi zatvorili sve dijaloge, i novi folder će biti izabran u listi.
  6. Sve što vam preostaje, je da kliknete na dugme „Create“ kojim na lakši način kreiramo novo pravilo za razvstavanje. Dobićete obaveštenje o uspostavljanju novog pravila, i to sa upitom da li želite da se novo pravilo primeni, i na već pristiglu poštu. Ako izaberete „Yes“ pravilo će biti primenjeno i na nove i na postojeće poruke, a ako izaberete „No“ – pravilo će biti primenjivano samo ubuduće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

rad na kompjuteru
Komentari (0)
Dodaj komentar